Software

Microsoft a anunţat rezultatele financiare din ultimul trimestru al anului trecut, iar cifrele legate de zona telefoanelor inteligente sunt dezastruoase. În ultimele 3 luni ale anului anterior Microsoft a reuşit “performanţa” de a vinde doar 4.5 milioane de smartphone-uri Lumia.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost comercializate 10.5 milioane de unităţi, vânzările au scăzut cu aproximativ 57%. Aceste procent este unul extrem de îngrijorător pentru Microsoft, în condiţiile în care aceste 3 luni au cuprins şi boom-ul oferit de perioada sărbătorilor de iarnă.

windows

Pentru a vă întări ideea că aceste rezultate nu sunt deloc onorabile, trebuie să mai ştiţi că în ultimul trimestru al anului 2015 au fost vândute la nivel mondial aproximativ 400 milioane de telefoane inteligente (conform acestui raport). În condiţiile în care Microsoft a anunţat că a comercializat 4.5 milioane de telefoane Lumia, acest lucru ne indică faptul că în această perioadă cota de piaţă Microsoft în zona smartphone-urilor a fost de puţin peste 1.1%. Nici dacă ne raportăm la întreg anul 2015 situaţia nu este mult diferită: cota de piaţă pentru terminalele Lumia este de 1.9%.

Toate aceste date ne arată încă o dată că Windows Phone nu place, nu atrage. Mulţi îsi pun în continuare speranţa în smartphone-urile Microsoft Lumia 950 şi 950XL, însă nu trebuie uitat că preţurile acestora sunt destul de ridicate şi că foarte mulţi utilizatori preferă în continuare flagship-uri Android sau iPhone-uri.

Să fie acesta un semn că Windows Phone este un proiect Microsoft eşuat sau credeţi că americanii vor continua să îl ţină pe linia de plutire?

Sursa: wmpoweruser.com