Apple

HTC şi Apple au încheiat în urmă cu două zile un parteneriat privind brevetele pe o perioadă de 10 ani. Acest parteneriat se referă la brevetele actuale, cât şi cele viitoare. Chiar dacă se poate spune că titlul acestui articol este puţin forţat, cred cu tărie că această înţelegere între cele două uriaşe companii nu se va limita doar la brevete. Se prea poate să fie şi o acţiune ce are ca destinaţie finală Samsung. Gândesc oare cam conspiraţionist?

Revenind pe linia de plutire, se pare că această înţelegere este una extrem de avantajoasă pentru Apple. Mai exact, HTC va plăti Apple pentru fiecare smartphone vândut între 6 şi 8 dolari, iar asta coroborat cu cele aproximativ 30-35 de milioane de terminale estimate că vor fi vândute de HTC doar în 2013, rezultă un câştig de peste 200 de milioane de dolari pe an pentru Apple. În plus, luptele dintre Apple şi HTC din tribunal vor fi încheiate, lăsând astfel cale liberă pentru deja celebrele conflicte ale Apple cu Samsung (că tot veni vorba de Samsung, se pare că aceştia doresc să crească preţurile procesoarelor vândute către Apple cu 20%) şi Motorola.

Credeţi că decizia luată de HTC este una înţeleaptă?

Sursa: cnet.com

Categorii: applearhivahtc

Despre autor

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.