HTC U11 Plus – primele impresii

02/11/2017

Alături de HTC U11 Life a fost prezentat și noul vârf de gamă al HTC – U11 Plus. Prin acest smartphone aș spune că în cele din urmă și compania taiwaneză intră în rând cu smartphone-urile Android lansate în 2017: horă deschisă de LG G6 și Samsung GALAXY S8 la început de an.

Mă refer la tema telefoanelor mobile cu raport display / corp de peste 80%. HTC U11 este un produs excelent, dar pierdea puncte prețioase la acest capitol. Uite că prin U11 Plus avem un rival pentru Samsung GALAXY S8 Plus, un phablet ce pare la fel de compact ca un telefon de acum 1 – 2 ani cu diagonală de 5.5 – 5.7 inch. Mai trebuie adăugat și raportul 18:9, alt trend adus în 2017.

Dacă HTC U11 Life l-am considerat o alternativă locală pentru Google Pixel 2, pe HTC U11 Plus îl pot considera drept variantă de luat în calcul pentru cei interesați de Pixel 2 XL. Întradevăr nu are Android nemodificat, dar Sense UI este chiar puțin intruziv și aduce aminte mult de cum arată software-ul Google în varianta stoc.

Material video:

httpvh://youtu.be/SPEGqN-7eFE

Specificații HTC U11 Plus;

  • display SuperLCD5 de 6 inch cu rezoluție 2880×1440 pixeli, aspect 18:9, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, raport display / corp de 82%, certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful, compatibil HDR10;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 835 de tip octa-core, 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare, 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD de până la 2 TB);
  • Android 8.0 Oreo cu Sense UI;
  • 4G cu viteze de până la 1024 Mbps în download și 75 Mbps în upload, Wi-Fi a/b/g/n/ac, VoLTE și VoWiFi, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, hotspot, bluetooth 5.0, NFC, USB type-C, A-GPS, GLONASS, cititor de amprentă;
  • 12 Megapixeli cu f/1.7, detecție de fază, OIS, dual-LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps, la 1080p cu 30 / 60 / 120 fps, cameră frontală de 8 Megapixeli ce filmează la 1080p;
  • baterie de 3930 mAh, 188 gr. și dimensiuni de 158.5 x 74.9 x 8.5 mm.

Preț în România – în jur de 3600 lei.  Debutează din decembrie, în varianta de culoare Ceramic Black. Noua culoare se numește Translucent Black (cea cu transparență 50%). 

HTC U11 Plus – primele impresii

Gata, primul HTC fără bărbia proeminentă. Tastele capacitive sunt înlocuite de controale de tip touch buttons – direct în interfața grafică, cititorul de amprentă fuge din partea frontală sub camera principală de 12 Megapixeli.

În rest, nu sunt diferențe majore față de HTC U11 ( în afară de raportul display / corp, aspectul 18:9 etc). Avem sticlă pe față și spate, Corning Gorilla Glass 5. Bineînțeles, șasiul este fabricat din aluminiu.

Ca element cu caracter inedit, o variantă de culoare are transparență 50% și astfel o parte din componentele interne sunt la vedere. Pentru cei ce căuta să iasă în evidență în mod neapărat. Sunt curios dacă va avea succes și dacă va avea, s-ar putea să vedem trendul preluat și de către concurență.

În partea superioară se află slotul combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD), în lateral dreapta dați de power și reglarea volumului, la bază de portul USB type-C și difuzorul principal, deasupra display-ului se află difuzorul secundar.

HTC U11 Plus arată foarte bine, fabricat cu maximă atenție la detalii.

În ce privește partea hardware: Snapdragon 835 + 4 sau 6 GB RAM, cu 64 sau 128 GB spațiu de stocare. Dacă-mi amintesc corect, la 3600 lei o să vină în configurația hardware de top.

De apreciat faptul că au reușit să integreze o baterie de aprox. 4000 mAh, doar Huawei a mai venit cu ceva similar pe Mate10 Pro.

Alte funcții ce-l individualizează pe HTC U11 Plus:

  • Edge Sense și posibilitatea de a lansa diverse aplicații și funcții printr-o strângere a terminalului la bază;
  • difuzoarele HTC BoomSound au volum crescut cu 30% față de ceea ce oferă pe HTC U11 și pot să spun că nu ai nevoie de boxă externă, amplitudine mare + calitate, bass etc;
  • căștile audio HTC USonic cu Anulare Activă a zgomotului sunt prinse în pachet;
  • Edge Launcher dedicat pentru aplicații și jocuri ce poate fi activat spre a folosi smartphone-ul cu o singură mână (un dialer de apps în stânga sau dreapta, funcție interesantă);
  • camera de 12 Megapixeli cu f/1.7 a strâns 90 de puncte în testul DxOMark. Are detecție de fază pentru autofocus, HDR Boost, autofocalizare UltraSpeed pentru materialele video, Acoustic Focus pentru înregistrare audio la 360 de grade.
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.