HTC a venit cu două noi terminale pe sfârșit de 2017: U11 Life și U11 Plus. Cel mai interesant dintre cele două pentru piața locală este HTC U11 Life și de aceea am și început a vorbi despre acest dispozitiv, deși flagship-ul este U11 Plus.

Am avut ocazia să-i fac un scurt hands-on la un eveniment organizat pentru presa de specialitate, înaine de debutul oficial. Îl consider pe HTC U11 Life, o alternativă low-cost la Google Pixel 2.

Material video legat de HTC U11 Life;

Specificații HTC U11 Life;

  • display IPS de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, aspect 16:9, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 630 de tip octa-core, 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare, slot pentru cardurile microSD de până la 2 TB;
  • Android 8.0 Oreo;
  • 4G cu viteze de până la 600 Mbps în download și 75 Mbps în upload, VoLTE și VoWiFi, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, bluetooth 5.0, NFC, USB type-C, A-GPS, GLONASS și Beidou, cititor de amprentă;
  • 16 Megapixeli cu f/2.0, PDAF, autofocus și LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps, cameră frontală de 16 Megapixeli ce înregistrează la 1080p;
  • baterie de 2600 mAh cu QuickCharge 3.0, 142 gr. și dimensiuni de 149.09 x 72.9 x 8.1 mm grosime. 

HTC U11 Life – primele impresii

Nu impresionează prin raportul display / corp și cumva amintește destul de mult de fratele său mai mare HTC U11. Diferența majoră fiind dată de diagonala ecranului, ce coboară de la 5.5 inch la 5.2 inch.

În partea frontală se află cititorul de amprentă, sub display. Tot acolo dați și de tastele capacitive cu rol de Back în stânga și Aplicații Recente în dreapta. În partea superioară se află slotul pentru cartela de tip nanoSIM și pentru cardurile microSD de până la 256 GB,

în lateral dreapta dați de reglarea volumului și tasta power / de pornire. La bază se află portul USB type-C, difuzorul principal. Lipsește jack-ul de 3.5 mm.

Spatele este îmbrăcat în sticlă, iar logo-ul Android One de la bază reliefează faptul că avem parte primul smartphone HTC din acest program. Camera de 16 Megapixeli nu se profilează prea mult dincolo de linia generală, însoțită de un singur LED flash.

Una peste alta, arată bine. Iese imediat în evidență prin reflecțiile de spate, prin calitatea generală a întregului ansamblu.

La nivel hardware îl putem considera un smartphone mid-range: Qualcomm Snapdragon 630 – procesor optimizat spre a fi eficient din punct de vedere al consumului de energie, 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare. Nu sunt date hardware ieșite din comun. Totuși, sunt sigur că nu va avea probleme în ce privește redarea aplicațiilor și jocurilor din Google Play. Faptul că rulează Android nativ și primește update direct de la Google sunt elemente ce completează partea software. Sunt puține aplicații preinstalate, bloatware inexistent.

În pachet sunt prinse și căștile HTC Usonic pe USB type-C ce au funcție de anulare activă a zgomotului ambiental. HTC Edge Sense a primit funcții noi, iar acum printr-o strângere a smartphone-ului la bază poți să faci fotografii, să accesezi aplicația preferată, să deschizi Google Maps sau Muzică Google, să activezi Asistentul Google etc.

Compania taiwaneză spune că bateria de 2600 mAh ar fi suficientă spre a aduce pe HTC U11 Life cu 2 ore mai mult playback video față de ceea ce oferă HTC 10, 20 de ore în plus la playback-ul muzical, 14 ore în plus la playback-ul cu căștile din pachet și 2 ore în plus la browsing-ul Wi-Fi. Ar fi fost de ajutor dacă aceste date erau mai clare, fără o comparație cu HTC 10. Pur și simplu, cât rezistă HTC U11 Life în scenariile de utilizare amintite.

Care sunt elementele PRO?

  • Android 8.0 Oreo în stadiu nativ, fără modificări la nivel de interfață grafică;
  • update software pe 2 ani și firmware pe partea de securitate pentru 3 ani;
  • design plăcut și modern;
  • cameră foto și video ce promite mult, cel puțin la prima vedere;
  • ajunge în oferta operatorilor de telecomunicații, iar prețul la liber se situează în jurul a 1600 lei;
  • posibilitatea de a-l controla printr-o strângere – Edge Sense-ul;
  • certificare în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful;
  • difuzoare stereo.  

Care sunt elementele CONTRA?

  • rivalul din China prins în același program are specificații superioare și un preț mai așezat;
  • bateria de 2600 mAh trebuie testată spre a avea dacă livrează minimul – de dimineața până seară fără să aibă nevoie de reîncărcare;
  • lipsa jack-ului de 3.5 mm s-ar putea să fie criticată de către unele persoane, are adaptor în pachet.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.