Smartphone

Vă scriam mai devreme despre HTC Windows Phone 8X, un terminal de top ce rulează Windows Phone 8. Acum vom discuta despre un alt smartphone HTC cu WP8 ce a fost lansat în urmă cu câteva minute în cadrul conferinţei de presă ţinută de HTC la New York, HTC Windows Phone 8S.

HTC Windows Phone 8S este fratele mai mic a lui 8X, având un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 tactat la 1.0 GHz, procesor grafic Adreno 220, 512 MB de RAM şi o memorie internă de 4 GB + card microSD. Display-ul este un Super LCD de 4 inch cu o rezoluţie WVGA şi este protejat cu Gorilla Glass, iar camera foto este de “doar” 5 megapixeli cu LED flash şi poate filma în format HD la 720p. Telefonul va cântări doar 113 grame.

La capitolul conectivitate, HTC Windows Phone 8S stă foarte bine, dispunând de întreg tacâmul existent la ora actuală pe piaţă: Wi-Fi, GPS, Bluetooth, audio jack de 3.5 mm etc. Bateria este de 1.700 mAh şi ca mai toate noile terminale HTC dispune de sistemul audio Beats. Telefonul va fi prezent pe piaţă în 4 variante de culori: alb-negru, albastru-negru, roşu-negru şi galben-gri şi va fi disponibil începând cu luna noiembrie a acestui an. Ce observ atât la 8X, cât şi la 8S, este faptul că încă nu au rezolvat problema bateriei. Personal cred că bateriile de 1.800 mAh, respectiv 1.700 mAh, sunt extrem de slăbuţe pentru două smartphone-uri ce au un consum ridicat de energie. Oare când vor lucra producătorii şi la acest capitol atât de sensibil?

Update video:

Sursa: phonearena.com