Arhiva-Telecomunicatii

Chinezii de la Huawei au prezentat astăzi raportul financiar pe anul 2012. Se pare că anul ce tocmai s-a încheiat a fost unul de mare succes pentru Huawei, aceasta având un profit net de 33%.

Mai exact, profitul companiei a fost de 15,4 miliarde de yuani chinezeşti, dintr-un total al veniturilor pe anul 2012 de 220,2 miliarde de yuani, ceea ce reprezintă o creştere cu 8% comparativ cu anul 2011. Mai mult de 70% din venituri provin de la serviciile oferite operatorilor de telecomunicaţie, 45 din Top 50 operatori din lume utilizând serviciile Huawei. Peste 66% din veniturile companiei au fost realizate în afara ţării, ceea ce sugerează o dezvoltare remarcabilă a celor de la Huawei, care în urmă cu câţiva ani erau existenţi doar în ţara de provenienţă. Analiştii se aşteaptă la o creştere a veniturilor Huawei cu până la 12% în 2013, cu 4% peste veniturile raportate în 2012  vis-à-vis de 2011.

Huawei este una dintre companiile care încă respiră si conform datelor oferite de către aceştia, acest lucru nu se datorează segmentului de smartphone-uri/tablete, ci datorită segementului de servicii de telecomunicaţii. Ce va fi în 2013 vom vedea. Probabil, aceştia se vor avânta şi mai puternic pe pieţele externe Chinei.

huawei-hq

Sursa: Reuters.com