Jocuri si Aplicatii

Este o aplicație de care am auzit mai multe în weekendul trecut. Orange a luat o mână de jurnaliști și bloggeri din zona de tehnologie și ne-a dus la Predeal spre a vedea cum funcționează tehnologia 4G și aplicația i-Rewind.

i-Rewind permite ca atunci când te dai pe pârtie cu placa sau schiurile să fie înregistrat un clip la calitate HD pe care să-l poți descărca direct pe smartphone și să-l arăți prietenilor sau să-l urci pe YouTube spre a atinge o audiență globală.

Aplicația o găsiți în Google Play, poate fi testată doar la Predeal. Se adaugă 2 euro la skipass. Pe pârtia de la Predeal au fost instalate camere video ce știu a înregistra atunci când treci prin dreptul lor și transmit datele către un server ce-i capabil a aduna informația și a selecta un clip pe măsura celui ce poate fi vizionat aici.

Știu de la dezvoltatori aplicației că au planuri mari și veți auzi mai multe în viitorul apropiat. Au patentat sistemul din spatele i-Rewind și vor să-l exporte până la pârtiile de schi din Austria și nu numai.

Legat de 4G și Orange am reușit să scot viteze de până la 48 Mbps, dar am văzut și 63 Mbps. Mădălina Suceveanu ce ocupă funcția de CTO Orange ne-a spus că deocamdată spectrul nu a fost eliberat complet și se oferă un maxim de 75 Mbps, urmează ca din aprilie 2014 să se treacă la 100 Mbps și ulterior să vedem viteze și mai mari.

M-a impresionat cât de bine se mișcă, clipurile din YouTube la 1080p le încărca mai repede decât conexiunea pe fir de acasă de la un cunoscut operator de internet local ce promite 100 Mbps și maxim ajung la 28 – 30 Mbps în mod real.

 

Categorii: jocuri-aplicatii

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.