Telefoane Mobile

Lansările de smartphone-uri pliabile de la începutul anului au fost realizate doar pentru câştig de imagine, nici Samsung, nici Huawei, neavând un produs pregătit spre a fi livrat utilizatorilor. Dacă Samsung a forţat puţin trimiţând câteva unităţi de test diverşilor review-eri, Huawei a aşteptat şi a profitat de necazul rivalilor.

Adevărul era că nici Huawei Mate X nu era bun de vânzare, astfel că producătorul chinez a tot amânat lansarea comercială a device-ului. Dacă iniţial se preconiza luna septembrie pentru acest pas important, cele mai noi surse susţin că Huawei prelungeşte termenul pentru disponibilitatea comercială pentru noiembrie.

De vină ar fi câteva modificări la nivel de design pe care Huawei doreşte să le facă. Se doreşte înlocuirea unor balamale, modificarea butonului Power sau chiar adăugarea unui ecran secundar miniatural.

Tot din China aflăm că Huawei lucrează deja la a doua generaţie de smartphone pliabil, Huawei Mate X2. Acesta ar urma să fie anunţat în prima parte a anului viitor, poate chiar în cadrul MWC Barcelona 2020. Ciudat este că Huawei Mate X ar putea ajunge la utilizatori undeva în preajma sărbătorilor de iarnă, cu doar două – trei luni înainte de lansarea noii generaţii. Mai merită cumpărat în aceste condiţii Huawei Mate X ?

Personal cred că aceste telefoane pliabile nu sunt deloc potrivite pentru această perioadă, tehnologia nefiind încă capabilă să susţină o astfel de provocare. Primele astfel de device-uri decente cred că le vom vedea prin 2021 – 2022.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: huawei

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.