Diverse

Se pare că anul 2020 va veni pentru fanii Huawei din întreaga lume cu Harmony OS preinstalat pe mai toate device-urile. CEO-ul companiei chineze, Richard Yu, anunţa luna trecută că dacă interdicţiile actuale vor continua, noile produse Huawei vor veni la bord cu sistemul de operare dezvoltat intern.

Din păcate, veştile din Statele Unite ale Americii nu sunt deloc bune, Rob Strayer – reprezentant al Departamentului de Comerţ a declarat pentru Bloomberg că licenţele temporare se dau doar pentru a uşura trecerea de la un proces la altul, în cazul Huawei de a permite companiei să facă mai uşoară tranziţia către neutilizarea tehnologiei americane.

Aceste licenţe însă nu pot fi date la nesfârşit, astfel că sunt şanse foarte mari ca după 18 noiembrie (expiră cea de-a doua licenţă temporară acordată celor de la Huawei) compania chineză să nu mai poată folosi tehnologie americană de niciun fel (indiferent că vorbim de hardware sau software).

În paralel cu acest mesaj, administraţia Trump a anunţat că ţările partenere ce nu vor renunţa la echipamentele Huawei pentru dezvoltarea reţelelor 5G vor fi pedepsite într-un fel sau altul.

Este destul de clară politica Statelor Unite ale Americii vis-à-vis de Huawei şi este interesant de văzut cum va reuşi compania chineză să treacă peste această criză. 

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.