Este un smartphone ce inițial a debutat în oferta exclusivă a Vodafone România, iar acum îl găsiți la 1349 lei și în cel mai mare magazin online din țara noastră. Huawei Ascend G7 îl consider a fi un phablet mid-range cu finisare din categoria premium.

Huawei Ascend G7 (1)

Huawei a intrat în top 5 mondial în ce privește comercializarea de telefoane inteligente. Spre deosebire de alte companii chinezești, telefoanele Huawei sosesc pe canal oficial și în țara noastră. Avansul Huawei este dovedit de smartphone-uri în genul lui Huawei Ascend Mate 7, phablet din categoria premium ce m-a impresionat în 2014 și l-am clasat în topul celor mai bune telefoane lansate pe parcursul  anului trecut.

Specificații Huawei Ascend G7

specificatii-Huawei-Ascend-G7

Design

Huawei Ascend G7 (7)

În cutie alături de Huawei Ascend G7 regăsiți căștile albe de tip in-ear pe fir lat, agrafă pentru accesarea sloturilor pentru cartela SIM și pentru cardurile microSD de până la 64 GB, încărcător pe USB 2.0 și cablu microUSB – USB 2.0, ghid de utilizare. Smartphone-ul a sost din partea Huawei România.

Spun direct că din punct de vedere al materialelor și finisării se încadrează în segmentul premium. S-a mers pe o carcasă unibody, fără a se oferi acces la acumulatorul de 3000 mAh. Metalul predomină, pe lateral, dar și în partea spate cu două zone acoperite cu un plastic alb (pe acolo presupun că se află antenele pentru 4G și Wi-Fi etc. Huawei și-a dorit ca semnalul să nu fie obstrucționat.

Colțurile lui Huawei Ascend G7 sunt ușor rotunjite, sigla companiei în partea superioară, deasupra display-ului IPS de 5.5 inch. Grila poziționată peste logo-ul Huawei face notă discordantă cu restul device-ului. O soluție mai rafinată ar fi fost de bun augur.

Ascend G7 este un phablet solid, construit cu mare răspundere, grosimea de 7.6 mm îl face să nu se simtă butucănos. Huawei a început a fabrica telefoane din ce în ce mai frumoase.

Ecran și sunet

Huawei Ascend G7 (13)

IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli. Punctează bine de tot la luminozitate, unghi de vizualizare, reflecție redusă a spațiului ambiant. Huawei demonstrează că nu ai nevoie de o rezoluție Full HD pe 5.5 inch spre a avea un display de bună calitate. Nu vezi pixeli sau probleme de gen.

Nu sunt taste capacitive la bază ci controale de tip touch buttons integrate în interfața Emotion UI. O astfel de soluție ajută la realizarea unui smartphone ceva mai compact.

Sunetul provine de la un speaker situat pe spatele telefonului, în zona albă de la bază. Impresionează prin volum, claritate, nivel suficient al bass-ului. Jack-ul de 3.5 mm îl găsiți în partea superioară, iar reglarea volumului se face din lateral dreapta, ușor de accesat, dar cu butonul de pornire în proximitate și inevitabilele apăsări accidentale.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Huawei Ascend G7 (14)

Elemente hardware ce-l definesc pe Huawei Ascend G7: Qualcomm Snapdragon 410 pe ARM Cortex-A53 la 1.2 GHz + Adreno 306 la 400 MHz, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare + slot pentru microSD de până la 64 GB.

Da. Mă așteptam la un hardware mai puternic din partea unui phablet cu preț de peste 1200 – 1300 lei. Un Qualcomm Snapdragon 615 de tip octa-core ar fi mers la fix. Snapdragon 410 îl găsiți în telefoane cu 1 GB RAM și preț de sub 6 – 700 lei. Avantajul lui Huawei Ascend G7 față de aceste smartphone-uri ajunge a fi dat de construcția sa, cei 2 GB memorie RAM și firmware-ul scris bine.

Se simte în anumite aplicații și jocuri că procesorul este modest în performanțe, dar una peste alta nu oferă lag / întârzieri în meniu și există o compatibilitate sporită cu majoritatea jocurilor și aplicațiilor din Google Play. În browsing se descurcă decent, îl recomand și pentru partea de socializare, mai ales că ai ce să share-uiești și aici mă refer la camera de 13 Megapixeli ce livrează fotografii de bună calitate, la fel și camera frontală de 5 Megapixeli pentru pasionați de selfie-uri.

Rulează Android 4.4 KitKat cu Emotion UI, interfața grafică ce grupează aplicațiile și widgeturile direct pe ecranul de start. Lista aplicațiilor preinstalate:

Notepad – iei notițe pe smartphone;

Themes – locul de unde pornești personalizarea elementelor grafice din Emotion UI;

Files – fișierele stocate pe device;

Kingsoft Office – suită pentru documentele în format Office (Word, Excel, PowerPoint);

Mirror – oglindă ce folosește camera frontală de 5 Megapixeli;

Weather – prognoza meteo;

Jocuri preinstalate ce pot fi dezinstalate: Bubble Bash Mania, Danger Dash, Dragon Mania, Real Football 2015, Spider Man: Ultimate;

Zinio – reviste în format digital;

Todoist – setezi remindere peste zi.

Bara cu funcțiile de back, ieșire pe ecranul de start și aplicații recente poate fi configurată după cum dorește fiecare utilizator de Huawei Ascend G7, avantaj pentru soluția touch buttons. Spațiul de stocare real este de 10.6 GB din cei 16 GB preinstalați.

Performanță

Screenshot-Huawei-Ascend-G7 (30)

A trecut prin mai multe teste de benchmark, iar rezultatele lui Ascend G7 le puteți consulta în tabel:

teste-benchmark-Huawei-Ascend-G7

 

Conectivitate

Huawei Ascend G7 (11)

4G cu viteze de până la 150 Mbps în download și 50 Mbps în upload, Wi-Fi în standardele b/g/n, Wi-Fi hotspot, NFC, bluetooth 4.0, A-GPS și GLONASS – câteva din elementele de conectivitate implementate pe Huawei Ascend G7.

În partea superioară dați de jack-ul de 3.5 mm, în lateral dreapta de reglarea volumului, butonul de pornrie, sloturile pentru SIM și pentru cardurile microSD, la bază se află portul microUSB, iar în lateral stânga nu găsiți nimic. Am impresia că au aglomerat prea multe elemente pe lateral dreapta. Prefer o dispunere pe laturi distincte a reglării sunetului și butonului de power.

În apelurile de voce oferă calitate, fără niciun compromis. Am beneficiat de semnal destul de bun pe 4G și 3G, dar și în conexiunea Wi-Fi, deși vorbim de un smartphone cu un corp metalic.

Cameră foto și video

Huawei Ascend G7 (5)

13 Megapixeli pentru camera principală și 5 Megapixeli pentru camera frontală. Mi-a plăcut destul de mult cum se descurcă la acest capitol, fotografii de bună calitate, culori redate corect, bokeh neașteptat de bun. Și camera frontală se descurcă excelent. Huawei a optat pentru un senzor de calitate. L-aș recomanda pentru cei interesați de un phablet cu cameră foto care să impresioneze.

Clip video cu Huawei Ascend G7;

Fotografii făcute cu Huawei Ascend G7:

Autonomie

Bateria de 3000 mAh oferă 1.5 – 2 zile de autonomie în condiții de utilizare moderate spre intensive, cu notificări în fundal, multe apeluri, internet prin Wi-Fi și 3G etc. O astfel de valoare este atinsă pe baza procesorului Snapdragon 410 eficientizat dpdv al consumului de energie și a display-ului de 5.5 inch cu rezoluție HD vs un FHD care ar fi adus o autonomie mult mai mică.

Preț

Huawei Ascend G7 – 1349 lei la eMAG;

Concluzii

Huawei Ascend G7 (21)

Huawei Ascend G7 are suficiente puncte PRO, dar și câteva elemente CONTRA. Cu un procesor Qualcomm Snapdragon 615 ar fi beneficiat de un plus de atractivitate.

PRO

– construcție și finisare premium;

– camerele foto principală și frontală impresionează;

– Emotion UI a evoluat și oferă o interfața grafică plăcută;

– autonomie mare.

CONTRA

– hardware modest și aici mă refer la procesorul Snapdragon 410 cu Adreno 306 GPU, noroc că au mers pe 2 GB RAM;

– prețul este ceva cam mare.

Partea de unboxing si primele impresii:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.