Smartphone

Huawei a ales MWC 2013 spre a prezenta Ascend P2. Acesta a fost gândit spre a fi un smartphone de top cu un design deosebit, hardware ok și un preț de achiziție care să ia fața HTC One, viitorului Samsung Galaxy S IV, Sony Xperia Z.

Au și făcut unele compromisuri, dar mai întâi să-i parcurgem datele tehnice:

– IPS LCD de 4.7 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli și 312 ppi;

– procesor Huawei K3V2 quad-core la 1.5 GHz, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și fără slot pentru microSD;

– Android 4.1.2 Jelly Bean;

– 4G cu viteze de până la 150 Mbps, Wi-Fi b/g/n, dual band, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS și GLONASS;

– cameră de 13 Megapixeli, HDR, detectare a feței și a zâmbetului, filmează la 1080p, cameră frontală de 1.3 Megapixeli ce filmează HD;

– baterie de 2420 mAh, 122 gr. și 8.4 mm grosime.

Nu este poziționat ca un smartphone high-end deoarece nu are display FHD, 1 GB RAM și doar 16 GB spațiu de stocare. Majoritatea telefoanelor de top vin cu display FHD în 2013 și au 2 GB RAM, memorie mai mare și un CPU Qualcomm 600 / presupun că se va trece pe Qualcomm 800 din a doua parte a anului.

Huawei vrea să iasă în față cu interfața UniHome ce copiază iOS-ul de la Apple și aduce widget-urile din Android. Mi se pare o mare greșeală și custom ROM-urile devin o alternativă viabilă la software-ul de pe Huawei Ascend P2.

Ei spun că este  cel mai rapid smartphone LTE / 4G depășind Samsung Galaxy S III și HTC One X (telefoane din 2012). Și consumul de energie ar fi optimizat având în vedere experiența Huawei în configurarea și funcționarea rețelelor de telefonie.

Prețul va juca un rol important la acest smartphone cât și disponibilitatea în mod oficial pe plan local. Va costa 399 euro / preț recomandat de compania chineză. Am înțeles că ar exista un parteneriat strategic între Orange și Huawei. Vom vedea mai multe detalii în lunile următoare.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.