Smartphone

ASUS a lansat Padfone Infinity / Padfone 3 în cadrul unui eveniment ce a a avut loc în prima zi a MWC Barcelona 2013. Atunci când CEO-ul companiei a terminat prezentarea lui ASUS Padfone Infinity și a dat prețul de 999 euro a fost stârnită o mică rumoare în sală prin rândul jurnaliștilor, acesta și-a păstrat zâmbetul forțat până la final.

Cred că sunt șanse reduse să vedem acest produs și în țara noastră. Costă mult și nu se adresează unei piețe emergente precum este România. Va exista alternativa pentru cei interesați în a-l achiziționa de afară. Apropo, ASUS Padfone 2 va fi comercializat în continuare. Cele două telefoane nu se exclud. ASUS Padfone Infinity rămâne într-o zonă de top / rarefiată, iar ASUS Padfone 2 pare a fi o alternativă mai rezonabilă pentru cei care doresc un gadget de tipul 2-in-1.

Și acum vine întrebarea din titlu. Am încercat să găsesc câteva explicații pentru acel 999 euro neverosimil:

1. Display – Super IPS+ de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli + ASUS Padfone Station de 10.1 inch cu rezoluție 1920×1200 pixeli. Primești atât o tabletă cât și un smartphone FHD.

2. Sper să nu mă înșel când spun că varianta cu 64 GB spațiu de stocare costă 999 euro. iPhone 5 de 64 GB la debutul în România costa 4199 lei, foarte aproape de prețul lui ASUS Padfone Infinity.

3. Qualcomm Snapdragon 600 quad-core la 1.7 GHz + 2 GB RAM + LTE / 4G + Wi-Fi în toate standardele inclus ac;

4. Cameră foto de 13 Megapixeli și frontală de 2 Megapixeli;:

5. Bateria la smartphone de 2400 mAh + 5000 mAh de la tabletă.

Nu uitați că punctele 3 și 4 sunt valabile atât ca tabletă cât și ca smartphone. Acel 2-in-1 de care spuneam mai sus.

ASUS a făcut un mic demo tehnologic cu ASUS Padfone Infinity. Pentru ei funcționează excelent și pe partea de marketing. Arată ce poate face compania taiwaneză, cât de sus au fost ridicate standardele. Nu cred că există un interes clar în a transforma Padfone Infinity într-un produs de masă sau măcar pentru piețe mai puțin cizelate financiar precum cea românească. Interesant ar fi că în China acest smartphone va fi vândut în oferta operatorului telecom China Unicom, cel mai mare din lume.

Poate vom vedea și ASUS Padfone 2 pe la vreun operator de telefonie local, dar să nu vă așteptați la un super-preț de comercializare, după modelul de la LG Nexus 4 & Nokia Lumia 920.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.