Huawei Honor 8 – review

09/11/2016

Honor este un brand distinct în portofoliul Huawei și reprezintă divizia lor de telefoane mobile cu raport preț / specificații cât mai bun. În general, smartphone-urile Honor sunt vândute în mod special în mediul online sau pe canal direct de către compania chineză – vmall.

Huawei Honor 8 îl consider a fi unul dintre cele mai interesante și așteptate telefoane din categoria mid-range, cu veleități clare spre segmentul premium.

Sunt mai multe motive:

  • design;
  • raport preț / specificații;
  • ansamblul de camere cu 2 x 12 Megapixeli.

huawei-honor-8-10

Mai multe detalii legate de modul în care s-a descurcat Honor 8 veți găsi în materialul de față, de la design și până la autonomie, trece prin toate capitolele de analiză.

Specificațiispecificatii-huawei-honor-8

Design

huawei-honor-8-16

În pachet dați de smartphone, încărcător pe 5V / 2A sau 9V / 2A, cablu pe USB Type-C, agrafă pentru slotul combo, ghid de utilizare, nu sunt incluse și căștile. Honor 8 are sticlă atât în partea frontală cât și pe partea spate, de aici și reflecțiile ce atrag atenția. Au mizat pe sticlă 2.5D, dar nu se specifică dacă avem Corning Gorilla Glass sau ceva dezvoltat de către compania chineză, provenit de la un alt producător etc.

Sticla de pe spate mi se pare a fi foarte subțire, chiar discutam cu George Buhnici dacă-i sticlă sau plastic cu tentă lucioasă. Nu este plastic, ci un strat subțire de sticlă ce-i conferă un plus de prestanță lui Honor 8. Avem un cadru metalic, dintr-un aliaj de aluminiu. Contribuie la partea de rigiditate structurală.

Senzorii de 12 Megapixeli sunt în linie cu profilul smartphone-ului, 7.5 mm grosime și 153 gr. L-am testat în varianta albă, dar pe albastru mi se pare a arăta cu adevărat într-un mare fel. Pe alb parcă se pierde un pic din farmecul lui Honor 8 albastru. Marginea metalică contribuie și la partea de grip, nu-l simți că ar aluneca din mână, pe de altă parte îl ajută și faptul că este un dispozitiv compact. Apropo, Honor 8 este unul dintre cele mai puternice telefoane Android din 2016 pe diagonala de 5.2 inch. Stă alături de Samsung GALAXY S7, HTC 10, Huawei P9 etc.

La baza smartphone-ului se află logo-ul Honor, stilizat fără a fi intruziv și pe spatele său. Am testat Honor 8 în iterația FRD-L09. Arată într-un mare fel și din perspectiva acestui capitol îl duc direct spre cele mai frumoase telefoane Android pe anul în curs. Avem simplitate, calitatea a construcției, atenție la detalii. Aș putea spune că dă clasă unui iPhone 7, spre exemplu.

Ecran și sunet

huawei-honor-8-17

LTPS de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă 2.5D, 423 ppi și raport display / corp de 72.5%. Marginile laterale sunt înguste și rama neagră abia-i vizibilă, nu deranjează așa tare precum la Huawei Nova Plus.

Honor 8 are un panel ce livrează un contrast de 1500:1, reproducere a spectrului NTSC de 97%, 16.7 milioane culori. Impresionează prin luminozitate, culorile afișate în mod natural fără a fi suprasaturate, răspunsul prompt la comenzile date.

Sunetul este adus de difuzorul poziționat la bază, lângă portul USB type-C. În stânga portului respectiv se află jack-ul de 3.5 mm, iar reglarea volumului se face din lateral dreapta. În pachet nu sunt căști incluse. Difuzorul se aude puternic și clar, fără a distorsiona la volum maxim. Livrează suficient de mult bass și alături de Huawei P9 l-aș considera a fi unul dintre cele mai bune smartphone-uri Android cu un singur difuzor, din ce am testat în 2016.

Pe jack-ul de 3.5 mm cu căști de bună calitate = imersivitate, o adevărată plăcere să asculți minute în șir. Honor 8 dispune și de certificare DTS. Nu am ce să critic la capitolul ecran și sunet, jos pălăria și aici pentru Honor 8.

Hardware, sistem de operare și aplicații

huawei-honor-8-18

Avem fix hardware-ul de pe Huawei P9, doar că este ajustată cantitatea de memorie RAM, de la 3 la 4 GB RAM. Honor 8 folosește procesorul Kirin 950 de tip octa-core cu 4 x ARM Cortex-A72 la 2.3 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.8 GHz + co-procesorul i5, 4 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot combo (single sim + slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB sau dual-sim cu posibilitatea de andocare a două cartele nanoSIM).

Informații relevate de CPU-Z;

Are suficientă putere de procesare pentru orice joc sau aplicație din Google Play, dar și pentru orice aplicație sau joc ce urmează a fi lansată în 1.5 – 2 ani. Rulează Android 6.0 Marshmallow cu Emotion UI 4.1 și cu siguranță va primi update spre Android 7.0 Nougat în viitorul apropiat.

Mi-a plăcut cât de light a devenit Emotion UI, bloatware la minim și cu adevărat sprinten la nivel de tranziție prin meniu, lansare a aplicațiilor, browsing, multi-tasking. În ultimele săptămâni mi-au trecut prin mâini: Nexus 6P, Samsung GALAXY S7, iPhone 7 Plus, dar niciunul nu mi s-a părut a avea o interfață atât de sprintenă. Nu trebuie să mă credeți, dacă vedeți un Honor 8 expus printr-un shop, luați-l puțin la butonat – în sens figurat, că nu mai avem taste fizice pe smartphone-urile momentului.

Emotion UI beneficiază de un magazin de teme, îl customizezi după cum dorești, poți alege un launcher din Android, multe elemente pe care le reglezi după preferințe și în setările dispozitivului (controalele de tip touch buttons, mai multe moduri de utilizare în ce privește consumul de energie, reglaje pentru display etc).

Aplicații preinstalate pe Huawei Honor 8:

Aplicații Google: Căutare Google, Gmail, Maps, YouTube, Drive, Play Music, Play Movies & TV, Hangouts, Photos, Play Store, Chrome;

Aplicații Huawei: Backup, Downloads, SIM Toolkit, Magic Tag, Smart Controller – folosește portul infraroșu spre a transforma telefonul în telecomandă ad-hoc, Files, Weather, Lanternă, Notepad, Recorder, Oglindă, Compas, HiCare – suport aftersale, Themes, Phone Manager, Health;

Aplicații preinstalate ce pot fi dezinstalate – Facebook, Twitter, HiGame, jocurile Asphalt Nitro, Dragon Mania, Puzzle Pets și Spider-Man: Ultimate Power.

Nu se supraîncălzește când este folosit în regim intensiv, iar procesorul îl ajută și în economia de energie, chiar cu luminozitatea la maxim, dar mai multe detalii la capitolul dedicat.

Screenshots cu Android 6.0 Marshmallow pe Honor 8;

Performanță

screenshots-huawei-honor-8-47

L-am pus la lucru, iar rezultatele le-am compilat în tabel. Livrează multă putere de procesare spre a-l încadra în nișa mid-range, din acest punct de vedere l-aș duce fără nicio problemă spre smartphone-urile de top.

teste-benchmark-huawei-honor-8

Teste de benchmark rulate pe Honor 8;

Conectivitate

huawei-honor-8-3

Nu-i lipsește nimic. Avem slot combo cu două scenarii de utilizare: dual-sim cu suport pentru două cartele de tip nanoSIM sau single sim + slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB. Știe Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, port infraroșu spre a deveni telecomandă ad-hoc, A-GPS și GLONASS pentru partea de localizare.

În ce privește spectrul acoperit de către Honor 8 în versiunea europeană: 4G pe TDD-LTE și FDD-LTE și cam toate benzile cunoscute, în 4G urcă ca viteză până la un maxim teoretic de 300 Mbps în download  prin agregarea a 2 benzi și 50 Mbps în upload.

În partea superioară se află portul infraroșu, la bază dați de jack-ul de 3.5 mm, portul USB type-C și difuzorul principal. În lateral dreapta se află butonul de power și reglarea volumului, iar în stânga se află slotul combo ce merge a fi accesat prin utilizarea unei agrafe. Este un smartphone cu adevărat sprinten în ce privește download-ul, atât pe 4G cât și pe Wi-Fi, iar în apelurile de voce se aude excelent, fără distorsiuni, voce clară livrată către interlocutor.

Cameră foto și video

huawei-honor-8-7

Lipsește brandingul Leica, dar Honor 8 folosește un ansamblu de senzori ce amintesc direct de Huawei P9. Avem un senzor color de 12 Megapixeli și altul monocrom, detecție prin tehnologia laser, dual-LED flash, filmează la 1080p cu 60 fps, iar camera frontală este de 8 Megapixeli cu f/2.4 și dimensiune a pixelului de 1.4 microni.

Interfața camerei foto și video de pe Honor 8;

Își face autofocusul în regim rapid, fotografiile nu par a fi postprocesate spre a impresiona – culori naturale, defocusează cumva natural fără a intra editarea într-un ritm prea puternic. În low-light se descurcă bine spre foarte bine, zgomotul de imagine este ținut cumva sub control.

Fotografii făcute cu Huawei Honor 8 – le găsiți fără resize pe aici (link valabil pentru 7 zile):

Autonomie

huawei-honor-8-23

Bateria de 3000 mAh este ajutată de faptul că avem un display de 5.2 inch cu rezoluție FHD, dar și pentru că Huawei a dezvoltat Kirin 950 fără a-l transforma într-un CPU gurmand ca și nevoie în ce privește resursele de energie. Te duce fără probleme la utilizare în regim intensiv de dimineața până seara.

În testul Gadget.ro – luminozitate la 100%, redare a playlist-ului Unboxing de pe canalul nostru de YouTube pe conexiune Wi-Fi a strâns 7 ore și 20 de minute. În 100 de minute, acumulatorul de 3000 mAh se încarcă de la 0 la 100% cu încărcătorul din pachet ce livrează energie la 9V / 2A.

Preț

Huawei Honor 8 – 1849 lei la eMAG.

No review box found! Insert a valid box ID.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.