Retelistica

Gabriel ne-a trimis un pont legat de 4G-ul Digi Mobil în București. Primele situri 4G pe 2100 MHz au fost activate, dar sunt prea puține spre a oferi o acoperire în adevăratul înțeles al termenului. 

În vara lui 2016 v-am spus că RCS-RDS pregătește 4G pe 2100 MHz, primele teste erau efectuate în Pitești. Tot Gabriel ne-a oferit detalii și la momentul respectiv, dar am testat și personal pe un GALAXY A5 2016 ce nu avea 4G pe banda 38 în 2600 MHz. A venit și un răspuns din partea ANCOM, iar în octombrie 2016 și confirmarea RCS-RDS.

digi-mobil-bucuresti-4g-2100-mhz-1

Capitala face parte din lista de orașe în care 4G-ul pe 2100 MHz este activat gradual până în ianuarie 2017. Alături de București mai sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Craiova, Constanța, Iași, Arad, Sibiu, Galați, Târgu-Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Reșita, Slatina, Hunedoara, valea Prahovei și zonele Râșnov, Zărnești, Moeciu și Bran.

digi-mobil-bucuresti-4g-2100-mhz-2

Cei ce au internet 4G de la Vodafone și Orange vor zâmbi, dar pentru 1 liniuță de semnal aș spune că-i o valoare chiar decentă;

Pitești și Oradea sunt deja acoperite în ambele tehnologii 4G pentru care Digi Mobil are spectru concesionat. Ar trebui ca în 2017 să avem parte de o îmbunătățire a vitezei oferită de Digi Mobil, element cheie în creșterea numărului de abonați pe lângă acoperirea propriu-zisă.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.