Smartphone

După o perioadă de câţiva ani în care s-a luptat cu restricţiile impuse de Statele Unite ale Americii, se pare că Huawei revine în forţă pe piaţa telefoanelor inteligente.

Compania chineză a lansat permanent smartphone-uri în ultima perioadă, însă capacitatea de producţie limitată nu i-a permis realizarea de vânzări consistente. Se pare că Huawei a trecut peste această etapă, iar în 2024 poate livra numărul de unităţi cerut de utilizatori.

În primul trimestru din 2024 Huawei a redevenit liderul pieţei de telefoane inteligente din China, compania livrând aproape 12 milioane de device-uri. Cota sa de piaţă a ajuns la 17%, cifră ce se traduce într-o creştere de 70% vs aceeaşi perioadă din 2023.

Noile modele din seriile Huawei Mate şi Nova au fost foarte bine primite de utilizatorii chinezi, astfel că viitorul sună din ce în ce mai bine pentru Huawei. Momentan vorbim de o victorie de etapă, una limitată strict la piaţa locală, însă cu siguranţă compania chineză nu are cum să revină la cotele mici de acum doi ani pentru simplul motiv că a depăşit etapa restricţiilor americane.

Ambiţiile Huawei sunt mari şi sunt sigur că va încerca o revenire puternică şi pe piaţa globală. Să nu uităm totuşi că în urmă cu ceva ani Huawei a reuşit pentru o scurtă perioadă de timp să depăşească Samsung la numărul de vânzări trimestriale (chiar dacă într-un context susţinut de pandemia COVID-19).

Sursa: gizchina.com