Hardware

Procesoarele octa-core sunt pe val în 2014. MediaTek are un astfel de CPU ce tocmai a ajuns a fi încorporat și de telefoanele branduite ce ajung în țara noastră (Allview P7 Xtreme, Allview X2 Soul, Evolio X6).

Huawei Kirin 920 este un procesor octa-core bazat pe arhitectura big.LITTLE cu 1 x 4 pe ARM Cortex-A15 + 1 x 4 pe ARM Cortex-A7. Procesorul pe Cortex-A15 poate fi setat de la 1.7 la 2 GHz, iar cel low-power de la 1.3 la 1.6 GHz.

Este însoțit de un accelerator grafic destul de puternic, Mali-T628MP4 quad-core. Același GPU în varianta hexa-core a fost implementat pe modelele octa-core de la Samsung GALAXY Note 3 și Samsung GALAXY S5, variante comercializate prin unele țări asiatice. Un alt element aparte pentru Kirin 920 este partea de conectivitate 4G cu LTE Categoria 6. Puterea de procesare îi permite să înregistreze 4K și oferă suport pentru display-urile cu rezoluție QHD.

Huawei a declarat că noul său CPU este mai puternic decât Snapdragon 801, Exynos 5420 sau MediaTek MT6592. Noul flagship al companiei, Huawei Mulan urmează a avea Kirin 920 + Mali-T628MP4 + 3 GB memorie RAM, cameră de 13 Megapixeli și suport pentru înregistrarea 4K.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.