Huawei Mate 20 Pro este flagship-ul companiei chineze până la debutul seriei P. Smartphone-urile din seria P impresionează de obicei prin funcțiile aduse la nivel de cameră foto și video, dar aș spune că și Mate 20 Pro se descurcă cel puțin la fel de bine și luptă de la egal la egal cu dispozitivele high-end.

În topurile făcute pe site a obținut mai multe victorii, aș spune că în votul publicului s-a încetățenit drept prima opțiune, indiferent cine îi este pus în față.

Ce ansamblu de camere integrează Huawei Mate 20 Pro?

Sunt trei senzori:

  1. 40 Megapixeli cu f/1.8, wide / echivalent a 27mm, detecție de fază prin PDAF și tehnologia laser;
  2. 20 Megapixeli cu f/2.2, ultrawide / echivalent a 16mm, detecție de fază prin PDAF și tehnologia laser;
  3. 8 Megapixeli cu f/2.4, tele / echivalent a 80mm, zoom optic 3x, OIS, detecție de fază prin PDAF și tehnologia laser.

Cei trei senzori beneficiază de optică Leica, dual-LED pentru flash-ul încorporat. Înregistrează la 2160p cu pțână la 30 fps, la 1080p cu până la 60 fps și la 720p cu până la 960 fps, trebuie precizat că filmează la 1080p cu 30 fps și gyro-EIS.

Camera de selfie-uri dispune de 24 Megapixeli cu f/2.0, echivalent a 26mm, filmează la 1080p cu 30 fps.

Cel mai bine ne formăm o impresie prin materiale realizate cu smartphone-ul, iar articolul de față iese în față cu o pleiadă de instantanee.

Fotografii realizate cu Huawei Mate 20 Pro;

Interfața camerei foto este ușor de parcurs, prietenoasă din acest punct de vedere și cu multiple opțiuni. Prin intermediul său, Huawei a încercat să mulțumească și utilizatorul avizat, dar și pe cel novice, cu mai puține cunoștințe în domeniu.

Screenshots cu interfața camerei foto și video de pe Huawei Mate 20 Pro;

Sunt câteva elemente prin care Huawei Mate 20 Pro impresionează:

  1. Modul de noapte – combină mai multe imagini și observi detalii ce cu ochiul liber nici nu le remarci. Este cu adevărat ceva spectaculos, util când scenariul este fix, nu în mișcare;
  2. Portretele – soft, plăcute ochiului, indiferent că vorbim de camera dedicată din partea frontală sau de cea principală, bokeh făcut ca la carte;
  3. Zoom-u optic 3x – majoritate smartphone-urilor se opresc la 2x, Huawei urcă cu Mate 20 Pro la 3x. Sunt momente în care vrei să evidențiezi ceva anume, iar această funcție ajută;
  4. Modul PRO de pe terminal – bine gândit și ușor de utilizat de către un user avizat;
  5. Partea de AI – machine learning cu recunoaștere rapidă a scenariului desfășurat în faza lentilelor și aplicarea de filtre & setări prin care conținutul să primească un boost de calitate.

Bonus: Clip realizat cu Huawei Mate 20 Pro

Clip 4K 30fps realizat cu Huawei Mate 20 Pro from Dragota Emil on Vimeo.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.