Telefoane Mobile

Da, este oficial, Huawei Mate 30 Pro va fi prezentat lumii întregi pe 19 septembrie în cadrul unui eveniment organizat în Germania, la Munchen. Anunţul companiei chineze pune accent pe camera foto, una despre care ştim 100% că va avea un aspect circular, Huawei confirmând că “we’re going full circle”.

În fapt, Huawei va dezvolta întreaga campanie de promovare a smartphone-ului în jurul acestei camere, una despre care se zvoneşte că va avea 4 senzori, din care cel puţin 2 de peste 40 Megapixeli. Vom mai avea un senzor ToF şi poate chiar un bliţ Xenon. Avem deci toate premisele unui ansamblu foto de top, poate cel mai bun din 2019.

Dar ce facem cu serviciile şi aplicaţiile Google ?

Momentan niciun oficial nu spune nimic, însă ultimele veşti din Statele Unite ale Americii susţin că Huawei ar avea dreptul să folosească licenţa Google doar pentru produsele deja existente, nu şi pentru cele noi. Practic, Huawei Mate 30 Pro ar putea veni cu Android ca sistem de operare, însă fără Google Play Services şi aplicaţiile din suita Google. Ori magazinul de aplicaţii Huawei App Galery e cam gol.

Să fie prezentat oare Huawei Mate 30 Pro cu HarmonyOS sau să vină Google cu o soluţie de moment ? Eu cred totuşi că vom avea un compromis şi de data aceasta, iar Huawei Mate 30 Pro va dispune de tot pachetul software oferit de Google.

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.