Notebook

MWC Barcelona 2018 a fost locul ales de către Huawei spre a prezenta două laptopuri: MateBook X și MateBook X Pro. 

Prin design aș spune că vor să concureze cu Apple (notebook-uri ce pun accentul pe dimensiuni cât mai compacte, dar și pe finisare și materiale de bună calitate).

Hands-on cu MateBook X;

Trebuie să precizez din start că nu știu dacă Huawei MateBook X va fi importat în țara noastră, este un laptop din categoria premium cu un cost de comercializare pe măsură, dar cred că și-ar găsi câțiva clienți și prin România.

Design;

Raportul display / corp îl scoate în evidență de la primul contact, mi-a amintit puțin de seria Dell XPS 13. Dimensiunile sale sunt de 286 x 211 x 12.5 mm, cântărește 1.05 kg.

Sunt trei variante de culoare: Space Grey, Rose Gold și Prestige God. Este ușor și compact, cu o tastatură ce are un joc mic al tastelor.

Ecran, hardware și software;

Integrează un display IPS de 13 inch cu rezoluție 2160×1440 pixeli, luminozitate de 350 nits și contrast de 1000:1 cu acoperire de 100% a spectrului sRGB. Ecranul este protejat cu sticlă corning gorilla glass.

La nivel hardware s-a mers pe procesoarele Intel Core i5-7200U și i7-7500U, Intel HD Graphics 620 în poziție de placă grafică integrată, 4 sau 8 GB de tip LPDDR3, 256 sau 512 GB de tip SSD.

Bateria este de 5549 mAh la 7.6V / 41.4Wh. Pe partea de conectivitate: Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual-band, 2 x 2 MIMO, bluetooth 4.1, senzor pentru lumina ambientală, cititor de amprentă, accelerometru.

Concluzii

Huawei tatonează piața de laptopuri și sunt destule nume mari ce le fac concurență. Așa era și acum 4 – 5 ani pe telefoane mobile când ei erau un no name, doar un alt brand din China și acum au ajuns pe locul 3 global. Rămâne de văzut dacă au know-how să intre cu adevărat și în zona ultraportabilelor.

Huawei MateBook X arată într-un mare fel, mai rămâne de văzut și dacă la utilizarea de zi cu zi este un campion.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.