Notebook

MWC Barcelona 2018 a fost locul ales de către Huawei spre a prezenta două laptopuri: MateBook X și MateBook X Pro. 

Prin design aș spune că vor să concureze cu Apple (notebook-uri ce pun accentul pe dimensiuni cât mai compacte, dar și pe finisare și materiale de bună calitate).

Hands-on cu MateBook X;

Trebuie să precizez din start că nu știu dacă Huawei MateBook X va fi importat în țara noastră, este un laptop din categoria premium cu un cost de comercializare pe măsură, dar cred că și-ar găsi câțiva clienți și prin România.

Design;

Raportul display / corp îl scoate în evidență de la primul contact, mi-a amintit puțin de seria Dell XPS 13. Dimensiunile sale sunt de 286 x 211 x 12.5 mm, cântărește 1.05 kg.

Sunt trei variante de culoare: Space Grey, Rose Gold și Prestige God. Este ușor și compact, cu o tastatură ce are un joc mic al tastelor.

Ecran, hardware și software;

Integrează un display IPS de 13 inch cu rezoluție 2160×1440 pixeli, luminozitate de 350 nits și contrast de 1000:1 cu acoperire de 100% a spectrului sRGB. Ecranul este protejat cu sticlă corning gorilla glass.

La nivel hardware s-a mers pe procesoarele Intel Core i5-7200U și i7-7500U, Intel HD Graphics 620 în poziție de placă grafică integrată, 4 sau 8 GB de tip LPDDR3, 256 sau 512 GB de tip SSD.

Bateria este de 5549 mAh la 7.6V / 41.4Wh. Pe partea de conectivitate: Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual-band, 2 x 2 MIMO, bluetooth 4.1, senzor pentru lumina ambientală, cititor de amprentă, accelerometru.

Concluzii

Huawei tatonează piața de laptopuri și sunt destule nume mari ce le fac concurență. Așa era și acum 4 – 5 ani pe telefoane mobile când ei erau un no name, doar un alt brand din China și acum au ajuns pe locul 3 global. Rămâne de văzut dacă au know-how să intre cu adevărat și în zona ultraportabilelor.

Huawei MateBook X arată într-un mare fel, mai rămâne de văzut și dacă la utilizarea de zi cu zi este un campion.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.