Alături de Huawei P60 Pro, Huawei Mate X3, Huawei Watch 4 și Watch 4 Pro au adus și notebook-ul Huawei MateBook X Pro 2023 ce face pasul spre procesoare Intel Core din seria a 13-a.

Specificații complete pentru Huawei MateBook X Pro 2023:

Funcțiile evidențiate de către Huawei pentru MateBook X Pro 2023

Notebook

Date tehnice
Huawei MateBook X Pro 2023 cu Intel Core 13th
EcranLTPS de 14.2 inci cu rată de refresh de până la 90Hz, rezoluție de 3120 x 2080 pixeli, aspect 3:2, luminozitate de 500 nits, unghi de vizualizare de 178 grade, touch de tip 10-point, rată display / corp de 92.5%
ProcesorIntel Core i7-1360P cu Intel Iris Xe grafică inclusă
Memorie16 / 32 GB memorie RAM și 1 / 2 TB spațiu de stocare de tip NVMe PCIe
Sistem de operareWindows 11 Home / Windows 11 Pro
ConectivitateWi-Fi a/b/g/n/ac/ax, 160MHz, 2 x 2 MIMO, bluetooth 5.2, 2 x Thunderbolt 4, 2 x USB Type-C, jack combo de 3.5 mm
Alte detaliiTastatură cu o cursă a tastelor de 1.6mm, cititor de amprentă integrat în butonul de pornire, cameră web ce înregistrează la 720p, tastatură backlit chiclet, touchpad cu funcție Multi-touch și Huawei Free Touch, Super Device
Baterie60Wh
Greutate1.26 kg - Premium Edition;

1.38 kg - 13th Gen Core Edition
Dimensiuni310 x 221 x 15.6 mm - Premium Edition

15.5 mm - 13th Gen Core Edition

Prin slide-urile Huawei am văzut că au evidențiat display-ul cu rată de refresh de până la 90Hz, raport display / corp ce în opinia companiei chineze este de 92.5%. Ar veni calibrate din fabrică astfel încât ⍙E-ul se află sub 1 (orice valoare sub 3 este imposibil de remarcat de către ochiul uman).

Au amintit și de certificarea TÜV Rheinland în ce privește emisia redusă de lumină albastră ce deranjează privirea pe termen lung. Carcasa metalică este concepută să fie cumva soft la atingere. Au folosit magneziu spre a atinge o greutatea redusă – 1.29 kg pentru un laptop cu diagonală a ecranului de 14.2 inci.

Au acordat un plus de atenție către display-ul de 14.2 inci

Sunetul cade în sarcina a 6 difuzoare și mă aștept să impresioneze din acest punct de vedere. Mai sunt o sumedenie de soluții proprietare și aici m-aș referi la Huawei SuperHub, Huawei Super Device și alte gimmickuri ce îndeplinesc un rol cu adevărat sau nu.

Un laptop ce inspiră ideea de dispozitiv premium de la primul contact

Una peste alta, impresionează ca design, dar la ce preț stratosferic au adus mai că nu aveam cum să fie altfel. Materialele și finisarea sunt specifice unui laptop premium, iar unele tușe știm de unde sunt preluate, dar parcă le-au adus la un nivel superior.

Ecranul are margini cu adevărat înguste, iar tastatura oferă un feedback de-a dreptul excelent. Touchpad-ul este mare și mi s-a părut că răspunde cu adevărat precis la comenzile date în cele câteva minute cât l-am întors pe o parte și alta. Două difuzoare sunt aduse în partea superioară, în stânga și dreapta tastaturii, de aici și sunetul imersiv pe care mă aștept să-l ofere pentru că sunt cumva orientat direct spre utilizator.

2 x Thunderbolt 4 + jack combo pe lateral stânga

În partea dreapta sunt 2 x USB Type-C, iar în lateral stânga veți găsi 2 x Thunderbolt 4 și jack-ul combo pentru căști și microfon.

Abia aștept să-l testez și cred că pe la început de vară 2023 îl găsim și în țara noastră. Ar fi o problemă…

Am înțeles că ajunge în oferta magazinelor europene din 1 iunie, iar prețul de pornire este de…, 2199 euro.

Fotografiile sunt făcute cu Huawei P60 Pro. Articolul NU face parte dintr-o campanie desfășurată cu compania chineză. Totuși, deplasarea la Munchen și testarea telefonului P60 Pro a fost posibilă prin intermediul Huawei România. 

Categorii: huaweinotebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.