Telefoane Mobile

Huawei a anunţat în urmă cu doar câteva zile că a reuşit să treacă pragul a 200 de milioane de smartphone-uri vândute anul acesta, cu 64 de zile mai devreme față de 2018. Rezultatul este unul excelent în condiţiile vitrege impuse de Statele Unite ale Americii, însă compania nu vrea să se oprească aici.

Presa asiatică susţine că Huawei şi-a propus să vândă peste 270 de milioane de smartphone-uri în 2019, adică în perioada octombrie – decembrie să comercializeze peste 70 de milioane de unităţi. Producătorul chinez vrea să vândă la nivel global o medie de peste 5 milioane de smartphone-uri pe săptămână, o cifră mai mult decât provocatoare.

Analiştii estimau că Huawei nu va depăşi 250 de milioane de device-uri vândute în 2019, însă mai marii companiei vor să dovedească contrariul.

Samsung a reuşit anul trecut să comercializeze puţin peste 290 de milioane de smartphone-uri, însă rezultatul venea după un declin serios al vânzărilor. Chiar dacă şansele sunt mici, spre foarte mici, Huawei speră ca Samsung să aibă un sfârşit de 2019 cu vânzări modeste, astfel încât la sfârşitul anului să ajungă pe primul loc în rândul producătorilor de telefoane inteligente şi să schimbe pentru prima dată liderul după 7 ani.

Sursa: phonearena.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.