Software

O nouă ameninţare pune în pericol securitatea naţională a Statelor Unite ale Americii, iar aceasta se numeşte TikTok. Sau cel puţin aşa gândesc senatorii americani Chuck Schumer şi Tom Cotton, cei care doresc ca agenţiile de informaţii să evalueze această reţea de socializare chineză.

Cei doi senatori susţin că TikTok ar putea fi folosită drept o unealtă de spionaj a cetăţenilor americani şi chiar ar putea juca un rol important în campanii de influenţare precum cea din 2016 când Rusia a intervenit subtil în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii. Teama principală este aceea că Partidul Comunist Chinez ar putea apela la TikTok pentru o obţine informaţii esenţiale despre americani, cât şi despre cetăţenii altor state.

TikTok este deţinută de compania chineză ByteDance, iar în ultimele luni popularitatea sa a explodat efectiv. Reţeaua de socializare este foarte apreciată de tineri, în ultimul trimestru aplicaţia fiind descărcată de peste 177 de milioane de ori.

Nu m-ar mira ca peste alte câteva luni să vedem interzisă această aplicaţie în Statele Unite ale Americii şi în alte ţări partenere.

Sursa: cnn.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.