Huawei și-a actualizat seria P prin trei terminale ce au rolul de a defini standardele în industrie pe partea de fotografie. Huawei P40, P40 Pro și P40 Pro Plus au fost prezentate într-un eveniment transmis online, iar cât de curând le veți găsi pe canal oficial și în România.

Specificații

Huawei P40 Pro Plus era discutat la bursa zvonurilor sub denumirea Huawei P40 Pro Premium, dar uite că compania chineză s-a gândit la o alăturare inedită Pro și Plus. Între iPhone 11 Pro Max, Huawei P40 Pro Plus și Samsung GALAXY 20 Ultra aș spune că sud-coreean-ul a tras lozul câștigător, cel puțin la denumire.

Care sunt diferențele între Huawei P40 Pro și Huawei P40 Pro Plus?

  • 512 GB stocare față de 256 GB la Pro-ul simplu, observ că s-au zgârcit la memoria RAM (la 1399 euro ar fi mers un 12 GB RAM);
  • 2 senzori de tip periscop vs unul singur, 10x + 3x la P30 Pro Plus și 5x la P30 Pro;
  • încărcare wireless la 40W vs 27W;
  • spate ceramic vs sticlă la P30 Pro, greutate mai mare cu 17 gr.

Declarație oficială:

 „HUAWEI P Series a însemnat întotdeauna o estetică inovatoare și accesul la cel mai premium hardware, reprezentând tot ce e mai bun în industrie în materie de design și tehnologie. Cu un senzor de excepție, optică de la Leica, chipset puternic și HUAWEI XD Fusion Engine, HUAWEI P40 Series exprimă prin excelență viziunea noastră și oferă o experiență Super Definition în orice moment al zilei, pentru a le oferi consumatorilor cea mai bună experiență ca să-și îndeplinească viziunea creativă.“, afirmă Richard Yu, CEO HUAWEI Consumer Business Group.

Ce tehnologii a pregătit Huawei pe seria P40?

  • ecran Huawei Quad-curve overflow cu o margine ceva mai rotunjită față de ce am avut până acum (scannerul de amprente din noul display ar fi cu 30% mai rapid);
  • trei finisaje din sticlă lucioasă  (Ice White, Deep Sea Blue și Black) + două din sticlă mată (Blush Gold și Silver Frost);
  • Huawei P40 Pro Plus dispune de un spate ceramic în versiuni pe negru și alb;
  • 5G pe SA / NSA + Wi-Fi 6 și viteze de până la 2400 Mbps;
  • o sumă de tehnologii pe partea de fotografie și video: Octa PD AutoFocus, XD Fusion Engine, SuperZoom Array, zoom de până la 100x, hibrid de până la 10x, optic de 5 sau 3X (o să fac un articol separat în ce privește camera foto și video de la cei trei smartphone-uri Huawei și link-ul va fi inclus pe aici).

Care sunt prețurile recomandate din România?

Huawei P40 – 3799 lei;

Huawei P40 Pro – 4599 lei;

Huawei P40 Pro Plus – nu se cunoaște pentru moment, va fi lansat mai târziu pe plan local.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.