Software

Este o informație neconfirmată oficial și ajunsă pe site-urile de tehnologie internaționale. Problemele pe care Huawei le întâmpină cu certificarea produselor sale de către Google cred că este deja arhicunoscută.

Compania chineză încearcă să găsească soluții prin care să-i mulțumească pe clienții săi. Înțeleg că ar fi optat în cazul lui P40 și P40 Pro să aducă dual boot, o inițiativă ce nu a prins până acum. Apropo, erau tablete ce puteau porni pe Android și Windows la un moment dat.

Harmony OS este un sistem de operare pe care Huawei îl dezvoltă în ritm accelerat spre a-l aduce pe smartphone-uri, smartwatch-uri, televizoare etc. Fondatorul companiei a venit și cu o declarație care să facă titlurile la nivel gobal: Harmony OS va oferi o experiență similară cu iOS-ul de la Apple în 2 ani.

Ce știm despre dual boot pe Huawei P40 și P40 Pro la bursa zvonurilor?

Poți alege la pornirea telefonului pe care dintre cele două sisteme de operare să booteze. Sunt independente unul de altul, ca și cum ai avea 2 smartphone-uri în unul (Harmony OS și Android 10 în stadiu AOSP, fiecare cu aplicațiile și fișierele sale).

Mi se pare o soluție de compromis ce arată că Huawei nu are încă încredere în sistemul său de operare. Presupun că se gândesc în mod special la aplicații și jocuri. Trebuie să treacă o perioadă de timp peste noul OS spre a fi mai bine rafinat și spre a avea un market atractiv (vânzările vor genera și interesul dezvoltatorilor).

Ar fi excelent ca piața sistemelor de operare pentru smartphone să devină mai dinamică și un al treilea jucător să intre în scenă. Totuși, sunt sceptic și asta pentru că îmi dau seama că avem de-a face cu o sarcină de-a dreptul titanică.

Sursa: Gizmochina.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.