Huawei a lansat trei telefoane din seria P9 – P9, P9 Plus și P9 Lite. Primul a fost adus la Londra, de P9 Plus s-a discutat în cadrul evenimentului din capitala Marii Britanii și P9 Lite nu a beneficiat de anunț oficial, dar specificațiile sale au ieșit la iveală pe site-urile și blogurile de specialitate din dot com. 

Huawei P9 – specificații;

  • display de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 423 ppi, protejat cu Corning Gorilla Glass 4;
  • procesor HiSilicon Kirin 955 de tip octa-core cu 4 x ARM Cortex-A72 la 2.5 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 la 1.8 GHz, Mali-T880 MP4, 3 sau 4 GB RAM, 32 sau 64 GB spațiu de stocare, slot combo – 2 x SIM sau 1 x SIM + 1 x microSD de până la 128 GB;
  • Android 6.0 Marshmallow cu Emotion UI 4.1;
  • 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, hotspot, bluetooth 4.1, A-GPS, GLONASS, USB type-C, jack de 3.5 mm;
  • 2 x 12 Megapixeli cu optică Leica  ( 1 senzor monocrom + 1 senzor color), dimensiune a pixelului de 1.25 microni, f/2.2, geo-tagging, touch focus, detecție a feței, HDR, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 8 Megapixeli ce filmează la 1080p;
  • baterie de 3000 mAh, 6.95 mm grosime.

Huawei P9 – unboxing;

Clipul este filmat fără trepied, cu ajutorul unui alt smartphone.

Huawei P9 – primele impresii

Design

Huawei-P9-2

Îl putem considera a fi o evoluție a lui Huawei P8, carcasa este mai fin polișată, mai subțire și cu hardware mult actualizat + noutăți majore la capitolul fotografie, realizând un parteneriat cu Leica. În pachet dați de smartphone, cablu USB Type C – USB, încărcător pe 5V2A, căști de tip in-ear ce seamănă destul de mult cu cele aduse de Apple în cutiile smartphone-urilor sale.

Display-ul se apropie mult de ideea edge-to-edge, cu o margine laterală de 1.7 mm. P9 este îmbrăcat într-o carcasă metalică de tip unibody, doar în zona sistemului dual de camere se află un plastic alb – presupun că pe acolo se fac toate conexiunile de date și Wi-Fi spre a avea o acoperire cât mai bună.  La baza ecranului se află logo-ul companiei chineze, touch buttons pentru navigarea prin Emotion UI 4.1 și bineînțeles, oferă posibilitatea de a configura controalele în funcție de dorințele utilizatorului.

Huawei a început să fabrice telefoane cu maximă atenție la detalii și aici aș aminti în mod special pe Huawei Mate S și Huawei Mate 8. În aceeași linie se află și Huawei P9, nu-i găsești vreo scăpare, materiale de foarte bună calitate și finisare la un nivel superior. L-am pus lângă un Huawei P8 și se vede că la P9 au rafinat rețeta (carcasă cu feeling mai plăcut, dar cu un grip inferior față de P8 ce era puțin mai rugos, fără 2 speakere la bază ci unul singur, difuzorul fals pus pentru simetrie fiind eliminat și au adus în spațiul respectiv jack-ul de 3.5 mm, slotul destinat SIM și microSD mutat din dreapta jos în stânga sus).

În ce privește dispunerea elementelor de conectivitate: power și reglarea volumului în lateral dreapta, jack-ul de 3.5 mm și portul USB type-C la bază + difuzorul smartphone-ului, slotul combo în stânga. Ca design concurează cu orice alt smartphone din liga de top a telefoanelor Android.

Hardware

Huawei este printre puținele companii ce reușește a dezvolta procesorul pus în smartphone-urile sale și am ajuns la iterația HiSilicon Kirin 955 de tip octa-core cu 4 x ARM Cortex-A72 la 2.5 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 la 1.8 GHz – soluție pe arhitectură big.LITTLE, 3 sau 4 GB memorie RAM și 32 sau 64 GB spațiu de stocare + acceleratorul grafic Mali-T880MP4 (S7 are fix același GPU, dar cu 12 nuclee).  Din cei 32 GB spațiu de stocare se oferă în jur de 23 GB în mod real + slotul combo ce la nevoie primește un microSD de până la 128 GB.

Este capabil a rula orice aplicație sau joc din Google Play?

Pot să certific asta de la bun început și din păcate, smartphone-urile de top cu Android nu au aplicații sau jocuri care să le pună puterea de procesare încorporată cu adevărat în valoare. Huawei P9 are unul dintre cele mai puternice configurații hardware ale momentului și concurează direct cu procesorul Exynos de pe GALAXY S7 și S7 Edge, dar și cu Qualcomm Snapdragon 820. Pe lângă procesorul propriu-zis se află și un co-procesor i5 + altul dedicat camerei foto și video. Urmează să studiez pe îndelete și să revin cu detalii, aspect important – proces de litografiere pe 16nm FinFET Plus. Nu am găsit informații complete pe partea de viteze în 4G și pentru spectrul de frecvență acoperit.

Cameră foto și video

Huawei-P9-3

Aici s-a insistat cel mai tare, pe parteneriatul cu Leica și pe sistemul dual de camere ce și-a făcut loc pe spatele smartphone-ului ( senzor moncrom de 12 Megapixeli + senzor color de 12 Megapixeli, optică Leica). Dimensiunea pixelului este de 1.25 microni cu f/2.2. Huawei spune că o astfel de combinație de senzori ajută la obținerea unui plus de lumină în situațiile de fotografiere low-light, dar și în captura foto alb-negru având un senzor dedicat. În teorie, totul sună bine, dar de obicei la o cameră de smartphone contează firmware-ul în mod deosebit, modul în care-și face postprocesarea fotografiilor, cum hardware-ul ajunge a interpreta informația dată de micuțul obiectiv de 27mm.

O să revin cu o galerie de imagini dedicată. Nu vreau să vă țin în suspans, dar după câteva zeci de imagini făcute cu Huawei P9 pot spune că impresionează în mod pozitiv. O să-l studiez intensiv în zilele următoare, iar  cât de curând revin cu un material de tip review, o să-l prezint într-un mod cât mai exhuastiv.

Galerie de imagini cu Huawei P9

 

Huawei P9 – unboxingul si primele impresii le veti gasi cat de curand pe Gadget.ro

Posted by Gadget.ro on Wednesday, April 6, 2016

 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.