Telefoane Mobile

Situaţia Huawei la nivel global pare a fi destul de gravă, iar acum nu mai vorbim de estimări externe, ci de unele făcute chiar de reprezentanţii companiei.

Aceştia afirmă că pentru 2019 se aşteaptă la o scădere a vânzărilor la nivel internaţional între 40 şi 60% comparativ cu 2018. Dacă anul trecut Huawei a vândut în afara Chinei undeva la 100 de milioane de smartphone-uri, anul acesta numărul se va opri la 40 – 60 milioane de unităţi.

Compania chineză mai preconizează că acest scandal în care este prinsă o va costa în 2 ani aproximativ 30 de miliarde de dolari, o sumă considerabilă de altfel.

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că nu se aşteaptau la atacuri atât de înverşunate din partea Statelor Unite ale Americii şi chiar dacă şi-au luat măsuri preventive, acestea nu au fost suficiente: „Nu ne aşteptam ca daunele să fie atât de mari. Am făcut ceva pregătiri şi aş putea face o analogie cu un avion lovit. Am protejat motorul şi rezervorul de combustibil, dar nu şi celelalte componente. Nu ne aşteptam ca SUA să ne atace cu atâta hotărâre şi pe o scară atât de mare.”

Ren Zhengfei a completat spunând că Huawei nu va concedia niciun angajat în acest moment de cumpănă şi nici nu va tăia din bugetul de cercetare – dezvoltare.

Chiar dacă situaţia actuală este foarte urâtă pentru companie, Huawei crede în viitorul ei şi până în 2021 va trece într-un fel sau altul peste acest moment.

Sursa: mobilissimo.ro

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.