Hardware

2020 va fi pentru Huawei un an destul de dificil, chiar dacă la prima vedere pare că are soluţii la interdicţiile impuse de Statele Unite ale Americii. Aceste soluţii vor fi destul de costisitoare pentru Huawei (exemplu: popularizarea magazinului de aplicaţii pentru Harmony OS), iar compania are nevoie de resurse financiare suplimentare.

Una dintre măsurile luate pentru a spori veniturile este aceea de a renunţa la exclusivitatea pe care o aveau pentru procesoarele HiSilicon Kirin. Compania chineză a trimis deja mai multor producători cataloage cu procesoarele puse în vânzăre, în primă fază doar opţiuni mid-range cu conectivitate 4G. Pe parcursul anului Huawei va îmbogăţi oferta, chiar şi pentru alte device-uri inteligente.

Cu siguranţă Huawei va găsi noi parteneri, mai ales că politica agresivă a Statelor Unite ale Americii legată de companiile chineze le va forţa pe acestea să aibă şi variante de rezervă (Trump poate oricând să aplice interdicţii şi pentru Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus, Motorola, Lenovo etc.).

Această decizie Huawei ajută şi piaţa procesoarelor mobile crescând concurenţa. Qualcomm şi MediaTek vor avea un nou competitor puternic.

Sursa: gizchina.com

Categorii: hardwarehuawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.