Accesorii inteligente

La începutul acestei luni Huawei a lansat două noi smartwatch-uri premium: Huawei Watch 3 şi Watch 3 Pro. Iată că la doar trei săptămâni distanţă cele două modele au fost prezentate şi în România.

Huawei Watch 3 este disponibil cu curea din piele sau fluoroelastomer (un cauciuc sintetic), în timp ce Huawei Watch 3 Pro este disponibil tot în două versiuni: piele şi titan. Cele două smartwatch-uri vin cu suport eSIM compatibil cu reţelele Vodafone şi Orange, iar preţurile din perioada de precomandă (23 iunie – 6 iulie) vor fi:

  • Huawei Watch 3 + căşti Huawei FreeBuds 4i cadou – 1699 lei;
  • Huawei Watch 3 Pro + căşti Huawei FreeBuds Pro cadou – 1999 lei;
  • Huawei Watch 3 Pro titan + căşti Huawei FreeBuds Pro cadou – 2499 lei.

Huawei Watch 3 încorporează un display AMOLED de 1.43 inch cu rezoluție 466 x 466 pixeli, aspect 1:1 și 326 ppi, raport display / corp de 61.8%, 2 GB RAM și 16 GB stocare, conectivitate asigurată de funcția eSIM, Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth 5.2 și localizare prin A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO și QZSS, NFC. Încărcarea bateriei se face wireless la 10W.

În ce privește senzorii aduși la pachet: accelerometru, monitorizarea ritmului cardiac, giroscop, barometru, busolă, senzor SpO2, termometru ce măsoară temperatura corpului. Corpul ceasului este fabricat din oțel inoxidabil, partea frontală din sticlă, iar spatele din ceramică. Huawei a adus o coroana rotativă 3D . Huawei spune că sunt preluate comenzile și prin intermediul mănușilor.

Ecranul de 1.43 inch este capabil să atingă o luminozitate de până la 1000 nits. Certificarea ceasului la rezistența cu apă respectă 5ATM, cântărește 54 gr. fără curea. Autonomia ajunge la 3 zile cu 4G activat și până la 14 zile cu funcțiile de bază. Încărcarea se face exclusiv în mod wireless.

Huawei Watch 3 Pro are un design ce-l putem considera mai clasic, pune accentul pe eleganță. Lipsește controlul prin coroana rotativă 3D din jurul display-ului. Corpul ceasului a fost fabricat din titan, spatele din ceramică și display-ul este protejat cu sticlă de safir.

Bateria rezistă până la 4 zile cu 4G activat, până la 21 zile în modul Ultra-Long. Este primul smartwatch cu GPS în două benzi (1 și 5). De aici reiese din start o poziționare mai rapidă și precisă față de alte produse concurente. Dimensiunile sale sunt de 48 x 48.6 x 14 mm și cântărește 63 gr. fără curea.

Rulează HarmonyOS și asta înseamnă o conectivitate mai bine pusă la punct cu smartphone-urile ce vor veni cu acest sistem de operare. Poți să-l folosești spre a face fotografii cu telefonul (un fel de telecomandă ad-hoc), ajută în procesul de autentificare pe smartphone, preia apeluri video (video doar dintr-o parte, pentru că acest smartwatch nu are cameră) etc.