Accesorii inteligente

La sfârşitul anului trecut Huawei lansa un smartwatch cel puţin interesant, unul cu numeroşi senzori utili pentru monitorizarea stării de sănătate – Huawei Watch D.

La acel moment aflam că ceasul a primit din partea autorităţilor chineze o certificare Clasa II, adică acesta este capabil să ofere anumite informaţii medicale cu rol orientativ. O astfel de certificare a primit de curând şi în Europa, astfel că  Huawei Watch D poate fi vândut acum şi în ţările de pe bătrânul continent.

Huawei Watch D are rolul unui asistent de sănătate, acesta dispune de senzori de temperatură, de presiune, EKG, SpO2 şi pentru puls. Smartwatch-ul are şi o funcţie de monitorizare a tensiunii arteriale, una bazată pe o pompă de dimensiuni reduse ce poate măsura destul de exact o tensiune arterială cuprinsă între 40 mmHg și 230 mmHg. Practic acest ceas vă poate măsura temperatura corporală, gradul de oxigenare a sângelui, pulsul, tensiunea arterială, sănătatea inimii printr-o electrocardiogramă EKG, stresul şi somnul.

Utilizatorul îşi poate seta limite pentru mai multe categorii de monitorizări, iar de fiecare dată când aceste limite sunt depăşite, ceasul trimite automat notificări.

Restul specificaţiilor nu sunt ieşite din comun, avem un ecran AMOLED de 1.64 inci cu rezoluţie de 456 x 280 pixeli, certificare IP68 ce atestă rezistenţa la apă şi praf şi o autonomie de până la 7 zile. Huawei Watch D este compatibil cu aproape orice device cu Android şi iOS, iar în Europa va avea un preţ recomandat de 449 euro (undeva la 2160 lei).

Sursa: consumer.huawei.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.