Diverse

Aș putea spune că este o mișcare interesantă din partea Xiaomi care și-a rezervat serviciile unui om reprezentativ pentru Android și divizia de telefoane mobile. Hugo Barra ocupa funcția de vicepreședinte în ce privește managementul produselor cu Android (telefoane, tablete etc). El era cel care urca pe scenă și le prezenta, dar vă dați seama că rolul său în cadrul Google era mult mai mare de atât. Așa cum a fost cazul cu tableta Google Nexus 7 în ediția pe 2013.

Hugo Barra a primit postul de vicepreședinte al Xiaomi la nivel global. Vă dați seama că se pregătește debutul acestui brand și pe alte piețe. Să sperăm că vor ajunge cât mai rapid și în Europa. Au telefoane cu un raport preț / specificații excelent. Un exemplu ar fi Xiaomi Hongmi.

Google nu a anunțat cine va lua locul lui Hugo Barra, Andy Rubin nu mai este la șefia Android de ceva timp. Va fi interesant de văzut cine va gândi viitorul device-urilor cu Android și ce se va întâmpla cu sistemul de operare mobil. Ultimele telefoane cu Android în stadiu nativ au fost desprinse din telefoane de serie: HTC One, Samsung GALAXY S4.

Sfârșitul de an ar trebui să aducă Android 5.0 Key Lime Pie și un Nexus Phone de care nu prea se specifică nimic la bursa zvonurilor. S-ar putea să nu-l vedem lansat în 2013 și seria Nexus să nu mai fie atât de importantă pentru Google care-și concentrează eforturile în creșterea Motorola.

Sursa: AllThingsD

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.