Hyundai IONIQ gAuto

Până nu demult, automobilele puteau fi comandate fie cu motor pe benzină, fie pe motorină. Cam acestea erau variantele prin anii ’90, când doar Toyota aducea în 1997 primul model de serie cu ansamblu hibrid benzină-electric folosit pentru punerea roților în mișcare.

Deja lucrurile iau o întorsătură bruscă și fiecare constructor auto dorește să dețină în gamă mașini electrice sau hibride. Una dintre companiile ce au cunoscut o creștere constantă de la înființare și până în prezent este Hyundai. Dacă la început nimeni nu-i lua în seamă, iată că în 2014 acest producător a reușit să vândă circa 5 milioane de mașini la scară globală, devenind unul dintre cei mai mari constructori auto.

Așa că nu ar trebui să ne mire planurile ambițioase ale Hyundai legate de modelul IONIQ. Acesta va fi disponibil în trei variante de propulsie: full electric (EV), plug-in hybrid (PHEV) și hybrid convențional (HEV).

Cele trei variante nu vor diferi prea mult din punct de vedere al designului, dar vor aduce diferențe notabile în ceea ce privește factorul eco. Versiunea EV nu va emite deloc noxe, iar PHEV-ul va putea fi alimentat și de la priză, urmând să ofere o autonomie complet electrică mai mare decât varianta clasică de hybrid (HEV) ce-și va încărca bateriile doar prin regenerarea energiei consumate la frânare.

Deocamdată nu există mai multe informații despre Hyundai IONIQ. Prezentarea oficială se va face în Coreea de Sud prin ianuarie 2016, în timp ce europenii îl vor putea admira la Salonul Auto de la Geneva din martie.

Sursa: EVobsession.com

Categorii: gauto

Despre autor

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.