gAuto

În cazul în care titlul articolului vă dă ceva emoții, vă spun că nu este cazul să vă faceți probleme. Măsura este una ce se pare că va fi aplicată abia din anul 2050 și momentan nu are acoperire prin vreo reglementare legislativă.

Este vorba despre 8 state din SUA – California (normal), Rhode Island, Connecticut, Maryland, Massachusetts, New York, Oregon și Vermont; Quebec din Canada și 4 țări din Europa – Marea Britanie, Germania, Norvegia și Olanda. Aceste state au făcut un pact prin care promit ca din anul 2050 să nu mai permită vânzarea de mașini noi alimentate cu benzină și motorină.

Practic, va fi acceptată doar cumpărarea automobilelor noi cu zero emisii poluante. Dacă se vor ține de promisiune și cum va fi reglementată această decizie de viitoarele guvernări din aceste state, urmează să vedem. În 35 de ani se pot schimba multe, dar rămâne certitudinea că mașinile propulsate de motoare cu ardere internă nu au un viitor atât de strălucit cum părea cu numai câțiva ani în urmă.

Sursa: CarsCoops.com

Categorii: gauto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.