Tablete

IDC a venit cu statistică detaliată pentru piața de tablete în primul trimestru din 2017. Piața s-a comprimat față de aceeași perioadă din 2016, cu 3.4 milioane unități mai puțin. 

Primele locuri sunt ocupate de către:

  1. Apple – 8.9 milioane unități;
  2. Samsung – 6 milioane unități;
  3. Huawei – 2.7 milioane unități. 

Amazon și Lenovo își acontează pozițiile 4 și 5 ( 2.2 milioane și 2.1 milioane unități). Restul jucătorilor din piața de tablete acumulează 14.4 milioane unități.

Totalul se ridică la 36.2 milioane vs 39.6 în T1 2016. Observați din tabel că Samsung își menține vânzările, Huawei este singura companie aflată pe creștere, + 31,7%, iar cea mai mare scădere o avem în dreptul Apple, de – 13%.

ASUS a fost una dintre primele companiie ce a intrat pe piața de tablete Android, dar nu îi regăsesc în TOP 5. Se zvonește că Motorola ar pregăti lansarea de modele noi ( de fapt, Lenovo pregătește tablete sub brandul Moto).

Plăcinta devine din ce în ce mai mică.

Sursa: IDC.com

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.