Hardware

Samsung a ales IFA Berlin 2018 spre a prezenta un SSD extern capabil să atingă viteze de până la…, 2300 MB/s la scriere și chiar 2800 MB/s la citire. Se numește Samsung X5 și sosește în trei variante: 512 GB, 1TB și 2 TB. 

Câteva din specificațiile lui Samsung X5:

  • port ThunderBolt 3 ce permite o lățime de bandă de până la 40 Gbps;
  • NVMe + ThunderBolt 3 = viteză maximă de cititire de până la 2800 MB/s, de până la 5.2 ori peste un SSD cu interfață SATA, până la 2300 MB/s la scriere;
  • corp metalic cu finisaj lucios, suprafață anti-alunecare la bază;
  • rezistă la căzături accidentale de până la 2 metri;
  • Dynamic Thermal Guard + radiatorul încorporat protejează la supraîncălzire;
  • criptare AES pe 256 biți;
  • dimensiunile sale sunt de 119 x 62 x 19.7 mm, cântărește 150 gr.;
  • garanție de 3 ani, disponibil din 3 septembrie 2018.

Declarație oficială:

“Ca lider în soluțiile de stocare de înaltă performanță și de încredere, suntem încântați să continuăm avansul pe piața de SSD-uri externe cu lansarea primului nostru SSD portabil Thunderbolt 3. X5 reprezintă încă un testament al angajamentului Samsung de a oferi soluții inovatoare de stocare portabile, care permit transferul mai rapid al fișierelor mari, economisind timp prețios pentru utilizatori, a declarat Dr. Mike Mang, vicepreședintele Brand Product Marketing, Memory Business la SamsungElectronics.

L-am văzut în cadrul târgului de tehnologie berlinez și aș spune că transferul a 20 GB de conținut 4K în 12 secunde impresionează. Aceste este viitorul în ce privește spațiul de stocare extern, doar că marea masă a celor interesați va fi nevoită să aștepte ca prețurile să devină ceva mai așezate. Cine caută cea mai bună viteză pe un SSD extern și nu are limită de buget, X5 de la Samsung s-ar putea să fie ceea ce caută.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.