Foto si Video

Tehnologia Thunderbolt 3 a fost integrată pe SSD-ul extern Samsung X5, dar și pe primul monitor QLED curbat. Se numește Samsung CJ79 și a debutat în cadrul IFA Berlin 2018. 

Specificațiile-cheie pentru Samsung CJ79:

  • display cu panel VA de 34 inch cu aspect 21:9, rezoluție de 3440 x 1440 pixeli, curbură 1500R;
  • luminozitate de 300cd, timp de răspuns GTG de 4 ms, rată de refresh la 100Hz, unghi de vizualizare la 178 grade, contrast de 3000:1;
  • conectivitate asigurată de 2 x Thunderbolt 3 / USB-C, 1 x HMDI, 1 x DisplayPort, 2 x USB 3.0, difuzor cu 2 x 7W RMS.

Este compatibil cu PC-uri & Mac, iar portul Thunderbolt 3 cu vitezele de până la 40 Gbps ar fi de 8 ori mai rapid față de USB 3.0 (permite atât transfer de date, cât și alimentarea cu energie electrică până la 85W – pe un singur cablu).

Dispune de funcția PIP – Picture-in-Picture și utilizatorul are posibilitatea să redimensioneze a doua sursă până la 25% din ecran, spre a lucra pe 2 proiecte în mod concomitent.

Declarație oficială:

“De-a lungul anilor, Samsung a revoluționat experiența de vizionare pentru profesioniști. CJ79 este cel mai recent efort al companiei de a duce monitoarele curbate la nivelul următor, subliniind, astfel, angajamentul Samsung pentru inovație. Adăugarea Thunderbolt™ 3 se aliniază acestei viziuni și conectează clienții la posibilități infinite”, a declarat Seog-gi Kim, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.