Notebook

Acer a organizat un eveniment în preambulul IFA 2019, în cadrul său au fost prezentate printre altele și noutăți pe partea de gaming: Triton 500 cu display nou și Triton 300 – laptop de gaming din categoria entry, dar și un așa-zis scaun de gaming.

Printre elementele evidențiate de către compania taiwaneză:

Triton 500 – laptop de gaming ce primește o variantă actualizată ce afișează o rată de refresh de 300Hz (15.6 inch cu rezoluție FHD), 2.1 kg și grosime de 17.9 mm, realizat integral din metal și cu un raport display / corp de 81%. De fapt, aici este doar o actualizare prin adoptarea panelului de 300Hz. În rest, este Triton 500-le cunoscut și până acum.

Triton 300 – soluție accesibilă de gaming pentru cei ce apreciază laptopurile de gaming ceva mai subțiri și ușoare. Rulează Windows 10, cântărește 2.3 kg și are un șasiu din aluminiu + design ce mizează pe culoarea negru mat. Sosește în diverse configurații: până la Intel Core i7 din generația a 9-a, placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1650, 16 GB memorie RAM de tip DDR4 la 2666 MHz ce permite upgrade până la 32 GB, suportă până la 2 SSD-uri PCIe NVMe de 1 TB în RAID 0 și HDD de 2 TB. Pe partea de conectivitate – Wi-Fi 6 AX.

Mizează pe un display de 15.6 inch cu rată de refresh la 144Hz, timp de răspuns de 3ms, tastatură cu iluminare RGB și taste WASD individualizate. Pe partea de răcire au fost adoptate tehnologii de pe gamele superioare: ventilatoare duble cu AerBlade 3D din a 4-a generație, CoolBost, zone de intrare și evacuare amplasate pentru eficiență sporită etc.

Debutează din octombrie, iar prețul de pornire este de 1299 euro.

Thronos Airscaun de gaming ce se transformă într-un veritabil post de luptă. Aș spune că este impropriu denumit scaun, mai degrabă un hibrid ce printre altele poate fi considerat și spațiu în care te așezi și te joci.

În pachet este inclus o structură din oțel cu scaun, birou modular și braț pentru monitor. Poate fi reglate în diferite unghiuri și are printre altele și funcție de masaj pentru o relaxare suplimentară. Brațul suportă până la 3 surse de afișaj, biroul oferă o tastatură reglabilă, suport pentru maus, loc pentru cameră spre a transmite live pe YouTube, Twitch etc. În spatele scaunului se află o platformă pentru un PC de gaming cu sistem de gestionare a cablurilor. Mai sunt o sumă de alte opțiuni, dar și prețul este pe măsură.

Din octombrie intră în piață și Thronos Air, iar costurile pleacă de la…, 8975 euro.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.