IFA 2019: Samsung GALAXY Book S – hands-on

09/09/2019

Samsung nu mai este prezent cu divizia sa de laptopuri în România, dar GALAXY Book S are șanse serioase să fie adus pe canal oficial.

Este un laptop cu procesor Qualcomm și 4G, asta îl face excelent spre a fi promovat în oferta operatorilor de telefonie mobilă.

Material de tip hands-on:

httpvh://youtu.be/ns5mzqob6Wo

Adevărul este că Samsung GALAXY Book S arată într-un mare fel. Îmi amintesc că gigantul sud-coreean impresiona cu laptopurile sale și prin 2012 când aveam ocazia să le testez produsele.

Samsung a mizat pe un design minimalist, fără elemente care să atragă atenția în mod inutil. GALAXY Book S este mat la exterior, logo-ul Samsung poziționat pe capacul extern fără a fi evidențiat la maxim, câteva elemente de conectivitate pe stânga și dreapta cu USB type-C-urile în rol principal, margini înguste ale display-ului de 13.3 inch ce te fac să crezi că în corpul unui notebook de 11.6 inch a fost strecurat unul pe diagonală superioară.

Ecranul mi s-a părut a fi luminos, permite input tactil și nu reliefează spațiul ambiant (la stand erau lumini puternice, dar nu le-am sesizat a fi reproduse în mod deranjant de către Book S). Recunosc că aștept cu nerăbdare un AMOLED Samsung pe display-urile notebook-urilor, iar aici ar fi fost o primă declarație în acest sens. Nu este cazul, pentru moment.

Câteva din specificațiile hardware integrate de Samsung GALAXY Book S: procesor Qualcomm Snapdragon 8cx dezvoltat pe 7nm cu 8 nuclee ( 2.84 GHz + 1.8 GHz), 8 GB memorie RAM de tip LPDDR4X, 256 / 512 GB stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 1 TB, 4G cu LTE Cat.18 = până la 1200 Mbps în download, Wi-Fi ac cu VHT80 MU-MIMO, bluetooth 5.0, USB type-C, GPS, GALILEO, GLONASS și Beidou pe partea de localizare, cititor de amprentă.

Bateria de 42Wh promite autonomie de până la…, 23 ore în playback video. Ajută procesorul + acumulatorul în sine și nu ar trebui cu vederea sistemul de operare (Windows 10 Home / Pro).

Dimensiunile notebook-ului sunt de 305.2 x 203.2 x 6.2 – 11.8 mm, cântărește doar 960 gr. și difuzoarele stereo au certificare AKG + Dolby Atmos.

Este o jucărie ce mizează pe portabilitate, autonomie și design. Aș spune că s-ar bucura de un succes considerabil și în România.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.