Monitor gaming Samsung Odyssey Ark Monitoare

Dacă cu planurile Samsung pentru un viitor conectat și sustenabil nu v-am atras atenția, atunci poate vă interesează mai tare două dintre multele monitoare prezente la uriașul stand al sud-coreenilor. Dintre cele de acolo mă opresc asupra celor mai interesante, din punctul meu de vedere.

Încep cu gigantul Samsung Odyssey Ark de 55 inch. Ecranul curbat vine cu panou Mini-LED ce mi s-a părut extrem de luminos, însă elementul principal de atracție ar fi mai degrabă dat de suportul ce permite rotirea la 90 de grade a dispaly-ului.

Practic poți trece din modul peisaj în cel portret în doar câteva zeci de secunde, poate și mai repede după ce te obișnuiești. Sigur că există și suport software care îți permite să comuți imediat între cele două moduri de afișaj, dar și mai mult de atât, spre a beneficia la maxim de suprafța imensă a ecranului. Mă refer la împărțirea pe zone distincte a diferitelor aplicații / tab-uri deschise.

Monitor gaming Samsung Odyssey Ark

Reglajele și accesarea setărilor monitorului Samsung Odyssey Ark se fac rapid prin intermediul modulului extern, cu conexiune wireless, prevăzut cu o roată de control și câteva butoane:

Monitor gaming Samsung Odyssey Ark

Specificații monitor Mini-LED Samsung Odyssey Ark:

  • ecran VA cu iluminare locală Mini-LED de 55 inch, curbat 1000R, rezoluție 4K 3840 x 2160 pixeli, luminozitate maximă 600 niți, 1 miliard culori, contrast static 1.000.000:1, rată maximă de refresh de 165 Hz, timp de răspuns 1 ms (GtG);
  • tehnologii: Quantum Dot Color, Mega DCR, HDR10+ Gaming, FreeSync Premium Pro, Flicker Free, Adaptive Picture, Game bar 2.0, Eco, Eco Light Sensor, ;
  • sistem de operare Tizen cu suport Gaming Hub, SmartThings și asistenți integrați Bixby și Alexa.

Samsung Odyssey Ark are un preț recomandat de vânzare de 3.500 de dolari.

Al doilea monitor care mi-a atras atenția este Samsung Odyssey OLED G8, cu ecran cu diagonala de 34 inch, în format ultrawide, de asemenea curbat.

Principalul argument ce ține de design cu care acest monitor vrea să atragă este reprezentat cu siguranță de grosimea de doar 3.9 mm, cel mai subțire din categoria sa, conform Samsung. Pe spate se poate observa și un element circular cu iluminare RGB, dar și un stand ce permite ajustări pe mai multe direcții precum și un oarecare management al cablurilor.

Specificații monitor Samsung Odyssey OLED G8:

  • ecran OLED curbat 1800R de 34 inch, raport 21:9, rezoluție 3440 x 1440 pixeli, contrast 1.000.000:1, rată maximă de refresh 175 Hz, timp de răspuns 0.1 ms, 99.3% DCI-P3;
  • tehnologii: Quantum Dot, certificare VESA DisplayHDR 400 True Black, FreeSync Premium;
  • sistem de operare Tizen cu Gaming Hub integrat.

Samsung Odyssey OLED G8 va fi disponibil comercial din ultimul trimestru al acestui an. Nu avem detalii despre preț.

Foarte important de menționat este că ambele monitoare vin cu Samsung Gaming Hub preinstalat. Acesta oferă utilizatorilor acces direct, fără a fi nevoie de PC sau consolă, la cele mai cunoscute platforme online de gaming, precum Xbox, NVIDIA GeForce Now, Google Stadia sau Utomik.

Samsung Gaming Hub

Totodată, cele două monitoare oferă acces direct la platforme de streaming ca Amazon Prime, Netflix, YouTube, printre altele.