Smartphone

Samsung este pus din nou într-o situaţie neplăcută (să ne aducem aminte de celebrul scandal cu Samsung GALAXY Note7), însă de data aceasta vina cred că este ceva mai asumată decât în urmă cu 2 ani.

Din graba de a lansa primul smartphone pliabil din lume, compania sud-coreeană a creat un produs cu destul de multe probleme la nivel de display. Samsung GALAXY Fold nu este nici pe departe succesul pe care Samsung şi l-a dorit, mai mult chiar în acest moment producătorul sud-coreean având din nou probleme de imagine după ce a anulat lansarea comercială a telefonului.

Cunoscutul site iFixit.org, cel care ne spune de fiecare dată cât de uşor este de reparat un device sau altul, a intrat în posesia unei unităţi Samsung GALAXY Fold pe care a dezasamblat-o în speranţa că va găsi ceva explicaţii pentru toate problemele apărute în ultimele zile.

Specialiştii iFixit au găsit câteva răspunsuri pe care le-au publicat într-un articol:

  • ecranul OLED are porţiuni vulnerabile expuse la diverşi factori externi care pot grăbi stricarea sa;
  • folia de protecţie este mai scurtă decât suprafaţa fizică a display-ului oferind astfel impresia de folie de protecţie obişnuită destul de inestetică (de aici şi încercările review-urilor de a o scoate);
  • capetele ecranului din zona de pliere sunt lăsate neprotejat pe o suprafaţă de aproximativ 7 mm. Pe aici pot intra uşor particule de praf care în timp pot duce la deformarea ecranului.

Aceste explicaţii dovedesc încă o dată presiunea sub care au lucrat inginerii Samsung.

După publicarea articolului de către cei de la iFixit, Samsung a cerut eliminarea acestuia deoarece Samsung GALAXY Fold nu va fi lansat comercial cu aceste probleme (ştim deja ca toate unităţile date la teste au fost rechemate).

iFixit a susţinut că nu are nicio obligaţie legală să scoată articolul, însă deoarece unitatea de test a fost primită de la un partener de încredere al site-ului (nu direct de la Samsung), a considerat că este mai importantă păstrarea relaţiei de colaborare cu respectivul partener decât un articol. Astfel, iFixit a şters articolul de pe site şi a promis că va reveni cu un altul atunci când Samsung GALAXY Fold va fi disponibil comercial.

Categorii: samsung

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.