iHelicopter LightSpeed este unul dintre gadget-urile primite în teste de la FunGadgets. Sunt un magazin serios, au produse de calitate şi în 24 de ore vă livrează produsul achiziţionat. Mă bucur că am început o colaborare cu ei.
Zilele trecute v-am prezentat trei boxe portabile foarte interesante – X-Mini V1.1, Colia.Sound Black/Silver Beat şi X-Mini Kai, iar săptămâna aceasta am primit alte trei gadget-uri la care veţi găsi review-uri în curând.
Primele impresii
iHelicopter LightSpeed este o jucărie pentru toate vârstele, un elicopter pe care-l puteţi controla folosind un telefon sau o tabletă ce rulează iOS 3.0 sau mai nou sau Android 2.1 sau mai nou. La început, este greu! Este greu de controlat şi dacă nu urmăriţi câţiva paşi, nu veţi reuşi să prindeţi mişcarea. Desigur, după ce învăţaţi cum se controlează, se dovedeşte a fi foarte manevrabil şi destul de uşor de utilizat. Paşii de început sunt menţionaţi şi în manualul de utilizator şi presupun să începeţi prin ridicarea uşoară a elicopterului la 50 de cm de sol şi aterizarea sa. După ce faceţi acest lucru de câteva ori, puteţi să măriţi turaţia şi să-l menţineţi mai mult în aer.
Un alt lucru important de ştiut la început este să nu bruscaţi comenzile, deoarece veţi pierde controlul şi-l veţi prăbuşi. Începeţi prin mişcări simple înainte/înapoi şi rotiri către stânga/dreapta. De asemenea, vă mai recomand să-l utilizaţi la început deasupra unui pat sau a unei canapele.
Bun, rolul acestui mic ghid este acela de a vă ajuta să înţelegeţi cum funcţionează iHelicopter. La început nu am crezut că voi avea vreo şansă să reuşesc să-l controlez cum vreau, să pot să fac un zbor complet fără să-l prăbuşesc, însă după puţin antrenament, s-a dovedit a fi chiar uşor. Cel mai mult îmi place să-l lansez din mână.
Cum zboară? Este foarte stabil în aer şi răspunde bine la comenzi. Aplicaţia oferă două modalităţi prin care-l puteţi controla – printr-un joystick vizibil pe ecranul telefonului/tabletei sau prin motion control (mişcarea/aplecarea telefonului/tabletei în faţă, spate, stânga sau dreapta). Personal, nu am fost prea mulţumit de motion control – s-a dovedit a fi mai greu de controlat astfel. Aşadar, am folosit joystick-ul pentru a-l controla şi nu m-a dezamăgit.
Este rezistent! Da, deşi pare greu de crezut având în vedere faptul că este foarte mic şi uşor, acest elicopter chiar este rezistent. L-am prăbuşit de câteva ori şi nu a avut nimic. Nu s-a rupt nimic şi nici macar nu a fost nevoie să-i ajustez setările de manevrabilitate. Că tot vorbim de greutatea sa, trebuie să vă menţionez că este o jucărie indoor. Adică, un elicopter pe care-l veţi folosi doar undeva înăuntru. Dacă-l scoateţi afară, nu prea face faţă vântului.
Per total, mi-a plăcut, am fost foarte mulţumit de el şi chiar m-a surprins la anumite lucruri ca stabilitate sau durabilitate.
Câteva specificaţii tehnice
Bateria se încarcă în 40 de minute şi oferă o autonomie în jur de 15 minute – un randament bun. Dimensiunile sale sunt de 186 x 38 x 95 mm şi greutatea de doar 40 gr. Se încarcă prin usb şi prin aprinderea unui led roşu pe stick-ul usb, sunteţi avertizaţi că s-a finalizat încărcarea. Acelaşi lucru este valabil şi pentru adaptorul pe care-l introduceţi în port-ul căstilor de 3.5 mm.
În pachet, mai are incluse şi câteva piese de schimb. Set de elici principale şi coadă.
După cum v-am spus şi mai sus, este compatibil cu toate telefoanele sau tabletele ce rulează iOS 3.0 sau mai nou şi Android 2.1 sau o versiune mai nouă. Oricum, în caz că nu vă funcţionează, puteţi să returnaţi produsul în 30 de zile, că doar suntem cetăţeni europeni şi avem drepturi, nu? Aplicaţia se numeşte “Copter Controller” şi puteţi s-o descărcaţi folosind unul dintre linkurile următoare:
Descarcă Copter Controller – Google Play | iTunes Store.
Ţin să vă mai menţionez şi faptul că aplicaţia nu prea este compatibilă cu tabletele. Funcţionează, însă are rezoluţia foarte mică şi este vizibilă doar pe mijlocul ecranului.
Preţ şi disponibilitate
Raportul calitate – preţ este unul bun – este o jucărie distractivă, nu se strică de la prima căzătură şi se controlează uşor. iHelicopter LightSpeed costă 198 de lei şi puteţi să-l achiziţionaţi accesând acest link – cumpără iHelicopter LightSpeed.
Avantaje / dezavantaje şi câteva note
Pro
– se controlează uşor, are un zbor stabil;
– este rezistent;
– autonomie bună;
– distractiv pentru orice vârstă.
Contra
– nu este prea eficient în aer liber;
– motion control-ul nu este nici el prea eficient.
Note
Design – 10/10 – arată bine şi este rezistent;
Funcţionare – 10/10 – nu am avut nici o problemă, a funcţionat perfect;
Calitate – 9/10 – se controlează bine şi are un zbor stabil.
Este potrivit iHelicopter LightSpeed pentru tine?
Întrebarea este destul de simplă, iar dacă-ţi plac jucăriile de acest gen, cu siguranţă îţi va plăcea şi acest elicopter. În plus, este foarte bun ca şi cadou. Este pentru toate vârstele şi ideal pentru bărbaţi.
Galerie foto
[nggallery id=331]