Accesorii inteligente

IKEA merge în direcția de smart home prin sistemul de becuri inteligente numit TRADFRI LED. Este o mișcare logică din partea companiei, eticheta smart fiind din ce în ce mai prezentă în viața noastră, de la telefoane mobile și până la casa interconectată.

Din acest sistem fac parte becurile propriu-zise, aplicația de mobil, hub-ul dedicat, kit de senzor de mișcare, kit-uri de reglare a intensității luminii, panouri luminoase FLOALT LED, uși cu lumină JORMILIEN LED pentru dulapurile de bucătările METOD, uși cu limină SURTE LED pentru dulapurile BESTA.

Tot sistemul este prezentat în format video – aici.

Declarații oficiale:

Cercetarea ne-a arătat că tehnologia care a existat până acum pe piață a fost considerată prea scumpă și greu de înțeles. Cu toate acestea în minte, ne-am dorit să facem soluțiile noastre de iluminat inteligent ușor de folosit și accesibile. Cu ajutorul aplicației puteți alege de exemplu o lumină pentru dimineața devreme, o alta pentru seara târziu și un alt tip de lumină pentru gătit și lucru acasă. La fel ca și în cazul altor produse de iluminat din gama IKEA, ne-am străduit să facem aplicația cât mai simplu de folosit,” a declarat Björn Block, Business Leader pentru IKEA Home Smart.

Scopul IKEA Home Smart nu este de crea gadget-uri. Ci de a face toată gama noastră de produse mai funcțională prin integrarea tehnologiei în oferta de mobilier și decorațiuni,” a declarat Jeanette Skjelmose, Business Area Manager for Lighting and IKEA Home Smart.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.