Software

Samsung și Visa au încheiat un parteneriat prin care platforma Visa Checkout este implementată în serviciul Samsung Pay, iar cei ce folosesc un smarphone al companiei sud-coreene cu cititor de amprentă vor putea face plățile în mod instantaneu fără a fi nevoiți să mai includă numele de utilizator și parolă, la fiecare achiziție. 

Visa Checkout este o platformă online în care cardurile Visa pot fi înrolate, sunt peste 10 milioane de utilizatori și peste 250.000 de magazine partenere la nivel global. Este ca și cum ai avea cardul din plastic în variantă online, direct pe smartphone.

Declarație oficială:

“Completarea de formulare lungi sau memorarea unor nume de utilizator pentru realizarea cumparaturilor online devin treptat istorie, pe masura ce servicii si platforme precum Visa Checkout devin accesibile pentru sute de mii de comercianti online, iar companii precum Samsung inteleg valoarea generata de simplificarea procesului pentru consumatori si comercianti. Suntem incantati sa extindem beneficiile Samsung Pay din zona dispozitivelor mobile catre comerciantii online, astfel incat consumatorii sa poata plati de pe orice dispozitiv si in orice aplicatie, oriunde se accepta Visa Checkout”, a declarat Jim McCarthy, vicepresedinte executiv, inovatie si parteneriate strategice in cadrul Visa.

Visa Checkout este disponibil în Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Columbia, Hong Kong, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Puerto Rico, Singapore, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite.

Am găsit un articol din februarie 2016 în care se specific că urmează a avea loc o lansare și în Europa: Marea Britanie, Franța, Irlanda, Polonia și Spania ar fi fost în prim plan. Totuși, pe site-ul oficial nu se specifică că ar fi ajuns și pe bătrânul continent.

Momentul în care smartphone-ul ne va scăpa de cardurile din plastic este din ce în ce mai apropiat. Mai multe detalii într-un articol mai vechi.

Categorii: software

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.