Diverse

Am fost invitat în ultima ediție a iLikeIT din primul sezon și discuția s-a axat pe cele mai bune telefoane, tablete și laptopuri. La discuție au participat Andrada Fiscutean de la Yoda.ro, Tudor Bădică de la Lab501.ro și Radu Neagu de la Playtech.ro.

Bătălia între cele mai bune telefoane s-a dat între HTC One M8, LG G3, Samsung GALAXY S5 și Sony Xperia Z2. Sunt utilizator de HTC One M8 și-l apreciez în mod deosebit, dar LG G3 îl întrece în anumite puncte cheie. Revin cu un articol comparativ în care evidențiez punctele PRO și CONTRA pentru fiecare smartphone în parte.

Pe tablete aș spune că agitație prea mare nu este pe segmentul high-end, loc unde Apple face legea cu iPad Air și iPad Mini 2. Sunt tablete interesante cu Android și Windows 8.1, dar cota lor de piață este infimă. Marea luptă se dă pe tabletele low-cost cu preț de sub 200 euro, acolo se înghesuie clientela locală.

Și pe segmentul laptopurilor este o oarecare acalmie. Grosul vânzărilor fiind dat de laptopurile low-cost și cu preț de sub 3000 de lei. Totuși, în mâinile mele a ajuns ASUS Zenbook UX303, primul ultrabook cu display 4K din țara noastră. O să-l vedem din această vară și în România, iar prețul se va situa dincolo de granița a 5000 de lei. Un alt ultrabook cu specificații mai bune nu cred că va sosi, ASUS nu va avea concurent până prin Q4 2014, cel puțin.

Mai multe detalii în înregistrarea iLikeIT:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.