Smartphone

Emisiunea iLikeIT s-a filmat de joi dimineață și acolo am avut ocazia să văd LG G3 în acțiune. Primele impresii formate de G3 le-am structurat în articolul de față.

Smartphone-ul sud-coreean urmează să debuteze și în țara noastră de prin iulie 2014. Nu am idee de preț, dar mă aștept la o supriză plăcută din partea LG și să fie ceva mai ieftin decât concurența directă (GALAXY S5, HTC One M8, Sony Xperia Z2).

LG-G3 (6)

Datele hardware pentru LG G3:

 display True-HD IPS+ de 5.5 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon 801 quad-core la 2.5 GHz, Adreno 330 GPU, 2 sau 3 GB RAM, 16 / 32 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 128 GB;

– Android 4.4.2 KitKat;

– 4G cu viteze în download de până la 150 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, port infraroșu, microUSB, jack de 3.5 mm, USB on-the-go, USB host, A-GPS și GLONASS;

– 13 Megapixeli, detecție de fază, autofocus, OIS, dual-LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps, la 1080p cu 60 fps, cameră frontală de 2.1 Megapixeli ce filmează la 1080p cu 30 fps;

– baterie de 3000 mAh, 149 gr. și 8.9 mm grosime.

LG G3 – primele impresii format după un hands-on rapid

LG G3 are 5.5 inch, dar este mai scund decât HTC One M8 cu ecran de 5 inch. Asta pentru că nu are taste fizice sau capacitive sub display și adoptă controale de tip tactil direct pe display. Se păstrează butonul de start pe spate, însoțit de reglarea volumului, direct sub camera de 13 Megapixeli cu OIS+.

Capacul spate nu mai este lucios precum la LG G3 LG G2 ci mat, iar întreg smartphone-ul dă un grip excelent. Repet. Nu zici că ai avea un ditai telefonul în mână. Samsung GALAXY S5 sau Sony Xperia Z2 par mult mai mari decât LG G3 și mai greu de operat. Se oferă acces la bateria de 3000 mAh și la slotul pentru cartelă. Display-ul este wow de la prima vedere și asta nu doar pentru rezoluția neregăsită la multe laptopuri scumpe. Culorile sunt excelent redate, unghi larg de vizualizare, nu reflectă spațiul ambiant într-un mod deranjant.

LG-G3 (2)

Rulează Android 4.4.2 KitKat modificat de către compania sud-coreeană. LG se poziționează între HTC și Samsung. Nu îl încarcă precum rivalul sud-coreean, dar nici nu livrează o interfață light precum Sense UI-ul de la HTC. Aș spune că la LG G3 au dorit mai mult să se apropie de gigantul cu picioare de lut din Taiwan. Și le-a reușit. Tranzițiile sunt rapide, fără pic de lag.

Mi se pare inutil să mai punctez că redă orice aplicație sau joc din Google Play, indiferent ce lansează în următorii 1.5 – 2 ani. Camera de 13 Megapixeli folosește tehnologia laser pentru un autofocus cât mai precis, dar aici aduc mai multe detalii din momentul în care LG G3 sosește la review.

HTC One M8 este cel mai frumos smartphone Android, Samsung GALAXY S5 cu cele mai multe funcții integrate, iar LG G3-ul are câte ceva din fiecare și s-ar putea să fie rețeta câștigătoare. Bateria de 3000 mAh promite o autonomie mai bună decât la concurență, asta pentru că LG a investit mult în tehnologia din spatele acumulatorilor, iar bateriile lor sunt mai dense cu 30% decât ce găsiți pe smartphone-urile rivale.

Aștept să testez LG G3-ul și așa îmi dau seama că HTC One M8-ul meu așteaptă de ceva timp să primească un review detaliat după aproape 2 luni de utilizare intensivă.

Câteva imagini cu LG G3:

Tag-uri: LGLG G3
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.