A trecut ceva timp de la ultima aparție în cadrul iLikeIT. Am fost bucuros când am primit invitația lui Marian Andrei în urmă cu câteva zile, iar discuția purtată ați găsit-o în emisiunea de dimineață.

Discuția s-a concetrat în jurul a mai multe smartphone-uri lansate în ultima perioadă, iar lista a fost destul de variată. Am vorbit despre iPhone 14 și iPhone 14 Pro, pliabilele Samsung în generație nouă: Z Fold4 și Z Flip4, un telefon ușor atipic – Sony Xperia 5 IV și două mid-range-uri: Nothing Phone (1) și Motorola Edge 30 Neo.

iPhone 14

Este recomandat celor ce folosesc de la iPhone 11 spre generațiile mai vechi. Dacă folosești iPhone 12 sau 13 nu văd niciun motiv spre a alege noua generație. Cred că nici măcar Apple nu vrea asta. Dacă cauți noutăți, te duci spre seria Pro.

iPhone 14 Pro

Aici sunt noutățile, de la Dynamic Island și până la noul chipset, camera etc. iPhone-urile sunt din ce în ce mai capabile la nivel de cameră foto și video. Pe cameră foto au rival în universul Android, pe segmentul video aș spune că încetul cu încetul depășesc Samsung & co. Este mare lucru că până și profesioniștii aleg iPhone-ul de ultimă generație în dauna unei camere mirrorless (știu exemple concrete).

Nu ai nevoie de nșpe mii de mAh spre a avea o autonomie bună, a demonstrat-o seria 13. În fine, o să-l testez și revin pe larg cu impresiile formate.

Samsung Galaxy Z Fold4 și Z Flip4

Samsung își dorește să fie un deschizător de drumuri, așa cum a reușit cu seria Note în urmă cu peste o decadă. Momentan, sunt siguri ce marjează puternic pe piața pliabilelor. Vor mai apărea câteva exemplare în țara noastră până la sfârșit de an, OPPO Find N este un exemplu în acest sens.

Promoțiile agresive făcute pentru Z Fold4 și Z Flip4 arată cumva că un client de pliabil se dorește a fi motivat spre a face trecerea. Prețul joacă un rol cheie, iar succesul înregistrat de Flip aș spune că vine tocmai de aici. Dacă prețurile vor fi ceva mai așezate, pliabilele vor mai rupe din cota smartphone-urilor flagship convenționale.

Cred că ăsta-i viitorul?

Am rezerve în continuare. Da, smartphone-urile nu au cum să rămână blocate la format de acum, iar generațiile următoare de pliabile ar putea fi mai ușoare, mai compacte și cu avansuri tehnologice care să le facă de strecurat în buzunar. O să descoperim împreună cum evoluează piața.

Sony Xperia 5 IV

Este un smartphone atipici și clasic pentru compania japoneză ce păstrează aceeași idee de design de generații bune. Păcat că nu au făcut pasul spre Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, prima generație a acestui chipset stă prost cu consumul de energie și temperatura.

Nothing Phone (1)

Nu sunt multe de spus: corp de iPhone, interfața de OnePlus cu fluiditatea de pe vremuri și brizbriz-uri în partea spate. Sper să fie un succes comercial și să vedem și alte smartphone-uri de la acest producător, este tras în jos de prețul cu 30% mai mare față de cât ar trebui.

Motorola Edge 30 Neo

Iese în evidență prin culorile alese, are cameră cu OIS, încărcare cu adevărat rapidă etc. Găsiți mai multe impresii pe aici. Un chipset din seria 7xx ar fi întregit peisajul.

Sursa: ȘtirileProtv.ro