iMac a fost lansat alături de Apple TV 4K în ediție 2021, iPad Pro de 11 și 12.9 inch în variantă actualizată și AirTag. Procesorul Apple M1 îl poți găsi acum pe MacBook, iPad Pro și pe iMac.

Câteva dintre noutățile aduse de iMac (2021)?

  • șapte variante de culoare: verde, galben, portocaliu, roz, violet, albastru și argintiu;
  • Apple M1 + acceleratorul grafic pe 7 sau 8 nuclee, în funcție de versiune;
  • șase difuzoare din care 2 sunt de tip woofer, compatibil cu Dolby Atmos + trei microfoane ce promit calitate la nivel de studio;
  • display de 23.5 inch cu rezoluție 4.5K, luminozitate de 500 nits, suport pentru P3 și tehnologia True Tone ce ajustează automat temperatura de culoare în funcție de mediul ambiant;
  • Apple M1 livrează performanță cu 85% mai bună la nivel de CPU față de configurațiile vechi de iMac pe display de 21.5 inch, 50% performanță suplimentară la nivel de GPU;
  • variantele mai ieftine dispun de 2 x Thunderbolt + Wi-Fi 6, iar modele mai scumpe dispun de 4 x Thunderbolt;
  • tastatura Magic are Touch ID (cip integrat ce comunică cu Apple M1 și de aici reiese o criptare securizată a datelor pentru amprentă). Vine în mai multe variante de culoare, la fel și mouse-ul & trackpad-ul Magic.

În SUA, prețurile pleacă de la 1299 dolari pentru modelul cu GPU 7-core și sunt 4 variante de culoare: Verde, Roz, Albastru și Argintiu. Modelul de 1499 dolari este livrat cu Magic Keyboard într-o culoare compatibilă, 8 GB RAM și 256 GB stocare, dar și cu Apple GPU în varianta 8-core. Stocarea urcă până la 2 TB, iar RAM-ul până la 16 GB.

Precomenzile încep pe 30 aprilie, iar livrările din a 2-a parte a lui mai 2021. Mă aștept să-l avem și în țara noastră, din iunie 2021.

Sursa: Apple.com

Categorii: desktop-pc

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.