La bursa zvonurilor se vorbește prin site-urile din China că Xiaomi pregătește două automobile electrice. Unul dintre ele urmează a fi concurent al Tesla Model 3.

Înțeleg că ar fi un automobil mai mare și mai puternic, iar ca preț ar porni de la aprox. 38.000 dolari în China. Numele de cod sub care se face dezvoltarea este Modena. Ar fi și o variantă mai scumpă ce pleacă de la aprox. 51.600 dolari.

Modelul mai ieftin ar include o sumedenie de senzori, iar Xiaomi ar fi lucrat în parteneriat cu Continental (ce are și în țara noastră un centru de R&D, la Timișoara). Ar include o baterie BYD de 400V din litiu. Varianta mai scumpă încorporează baterie de voltaj ridicat – 800V și s-ar încărca de la 0 – 80% în 15 minute. Ar încorpora procesorul Orin X de la NVIDIA și LiDAR + algoritmi dezvoltați de către Xiaomi.

Al doilea vehicul Xiaomi ce se află în dezvoltare are codul Le Mans și va fi lansat în 2025. Va dispune de 3 motoare și software de control dezvoltat intern.

Trebuie spus din start că sunt șanse minime să vedem un EV Xiaomi în țara noastră sau prin Europa. Cel mai probabil vor lansa în China, vor culege feedback și după aceea se vor gândi și la o expansiune peste hotare. Xiaomi a anunțat încă din 2021 că intră în piața de automobile electrice, iar investiția inițială a fost de aprox. 1.5 miliarde dolari.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: gevxiaomi

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.