Hardware

Încep să cred că Sony nu prea a avut probleme de stoc cu consola PlayStation 5 aşa cum a afirmat în ultima parte a anului trecut şi că toată această agitaţie creată în jurul consolei a fost o campanie de marketing bine gândită şi ţintită în contextul actualei pandemii. Gândiţi-vă doar cât hype a fost creat pe reţelele de socializare, în special pe TikTok unde au fost realizate mii de filmuleţe legate de PlayStation 5.

Acum revenind la subiect, Sony a publicat datele financiare pentru ultimul trimestru calendaristic din 2020, adică perioada octombrie – decembrie. În cele trei luni compania japoneză a vândut aproximativ 4.5 milioane de console PlayStation 5. Dacă adăugăm şi cele 1.4 milioane de console PlayStation 4 + vânzările record de jocuri, iese cel mai bun trimestru financiar din istoria diviziei de gaming Sony. Not bad, nu ? Nici profitul nu a fost rău, acesta ajungând la 763 milioane de dolari, în creştere cu 50% vs aceeaşi perioadă din 2019.

Din păcate pentru fani, producţia consolei PlayStation 5 va fi afectată şi de o criză reală. AMD are probleme de producţie şi astfel cantitatea de procesoare livrată către Sony va fi diminuată considerabil în lunile următoare.

În ceea ce priveşte divizia mobile, Sony o duce din ce în ce mai rău (chiar dacă unele zvonuri din toamnă susţineau altceva). În contextul în care perioada octombrie – decembrie a fiecărui an este cea mai bună pentru vânzări, Sony a vândut doar 1 milion de telefoane (-23% vs aceeaşi perioadă din 2019). În tot anul 2020 Sony a comercializat doar 2.8 milioane de smartphone-uri.

Mai multe detalii despre situaţia financiară Sony găsiţi în raport oficial al companiei.