Filme

Mi se pare că lumea asta a platformelor de streaming video se află într-o perioadă în care nimeni nu prea îşi cunoaşte direcţia, pare a fi un haos generalizat în disperarea de a genera mai multe şi mai multe venituri.

Dacă abonamentele cu reclamă sau blocarea share account-ului nu v-au convins, o nouă informaţie venită din Statele Unite ale Americii vă va da puţin cu virgulă. Se pare că (şi sunt mai multe surse care confirmă informaţia) Warner Bros. Discovery şi Netflix negociază licenţierea unor titluri, producţii proprii HBO care să fie difuzate în viitor pe Netflix.

Licenţierea nu va fi exclusivă, astfel că peste câteva luni am putea vedea aceleaşi filme / seriale atât pe HBO Max, cât şi pe Netflix.

Dacă în cazul Warner Bros. Discovery nu ar fi o noutate, compania având un istoric de licenţiere producţii proprii şi în trecut, pentru Netflix chiar ar fi o lovitură de imagine. Dacă negocierile dintre cele două părţi se vor finaliza cu succes, acest tip de parteneriat ar putea fi unul deschizător de drumuri, iar în viitor am putea vedea mai multe astfel de înţelegeri.

Până acum platformele mari de streaming video au investit sume importante în realizarea de producţii proprii, însă nu toate au fost apreciate de abonaţi. Prin licenţierea de producţii de succes ale altor companii, platformele şi-ar putea păstra mai uşor abonaţii, chiar şi cu modificări la nivel de preţ.

Sursa: deadline.com