gEV

Întreaga lume lucrează intens la dezvoltarea de noi tehnologii, dar şi la îmbunătăţirea celor existente deja, astfel încât trecerea de la motoare termice la cele electrice să se facă în cel mai scurt timp posibil. Una dintre cele mai mari provocări ale industriei este cea legată de baterie, specaliştii căutând un echilbru între autonomie şi timp de încărcare.

Pentru că industria auto nu înseamnă doar maşini de dimensiuni reduse, sunt multe companii care testează diverse alternative şi pentru camioane. Producătorul chinez Sany a realizat un test cu modelul său de serie Sany Magic Tower 1165, unul ce a intrat în Cartea Recordurilor.

Pe 7 iunie Sany Magic Tower 1165 a mers cu o încărcătură totală de 40 de tone între oraşele Changsha şi Shenzen timp de 16 ore fără nicio pauză de încărcare a bateriei. După cei 817 kilometri parcurşi, computerul de bord al camionului a arătat că bateria mai avea încă 17% din capacitate.

Sany Magic Tower 1165 este un camion ce costă aproximativ 250.000 de euro şi dispune de baterii cu o capacitate totală de 1.165 kWh. Deşi autonomia oferită de acestea este generoasă, acumulatorii cântăresc foarte mult, aproximativ 14 tone.

Sursa: infotrucker.ro